Koken met Simone - Marokkaanse courgetteburger met yoghurtsaus

26 april 2024     Redactie Simone Baars - Bron Jumbo

  1. Courgetteburger JumboEen vega hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 40 minuten. Door de diverse ingrediënten afkomstig uit diverse landen is dit bijna multicultureel te noemen!

Zoutbus Prinsenbeek… een grote bus die goed loopt maar niet rijdt!

26 april 2024     Advertorial

Zoutbus PrinsenbeekIn Oost-Europa telt nagenoeg iedere stad of dorp minimaal één halo-zouttherapie aanbieder. In Nederland komt dit hier en daar ook voor, maar is het gebruik ervan nog niet zo bekend.

 

Bredaille: Bredase Meelopers gaan voor een toptijd!

26 april 2024     Ingezonden door gemeente Breda - Fotografie TPJ Verhoeven

Voor het derde jaar op een rij organiseert gemeente Breda in samenwerking met AV Sprint en vijf jaarlijks terugkerende Bredase hardloopevenementen de Bredaille. Vanaf nu kan iedereen zich aanmelden om in aanmerking te komen voor dé Bredase eremedaille.

Koken met Simone - Pittige speklapjes uit de oven

30 september 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Jumbo

Een recept van de Jumbo. Hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 5 minuten (+ 30 minuten oventijd en 30 minuten wachten).

 

Ja, u weet het inmiddels wel, ik kook héél graag, maar..., het moet smakelijk zijn en vooral niet te ingewikkeld en niet te veel tijd ter voorbereiding kosten! Nu is dit recept ook makkelijk te maken en heeft het marineren (kan van tevoren) en de oventijd wat tijd nodig! Deze speklapjes uit de oven zijn lekker met een stamppotje naar keuze of met rijst en groenten of met (zelfgemaakte) nasi/bami.

 

Ingrediënten

550 g speklappen, 2 el ketchup, 1 el crema di balsamico, ½ tl chilivlokken, 1 tl gerookte paprikapoeder, ½ sinaasappel, bakpapier.

 

Bereidingswijze

  1. Meng de ketchup met de balsamico, chilivlokken en de paprikapoeder. (knoflook erbij vind ik zelf ook lekker).

Rasp de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.

  1. Meng de speklappen met de marinade. Laat minimaal 30 minuten afgedekt staan.
  2. Verwarm de oven voor tot ca. 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Veeg het teveel aan marinade van het vlees. Leg de speklapjes op het ovenrooster en schuif de beklede bakplaat in de oven. Rooster ca. 30 minuten! Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

407 kcal/35 gram vet, 13 gram verzadigd/2 gram koolhydraten, 2 gram suikers/0 gram vezels/21 gram eiwit/0,3 gram zout.

 

Wijntip

Frankrijk/zuidwest Frankrijk: Bergerac, droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Pinot Noir, droge rode wijn;

Duitsland: Riesling; Spätlese, zoete witte wijn.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven