Graaf Producties speelt MYS’T

02 mei 2024     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Mys't 1Diepgewortelde maatschappelijke problemen wedijveren met de waan van de dag. Steeds laat de (innerlijke) strijd tussen de personen op het podium ons zien dat alles relatief is, maar deze legt ook intrinsiek bloot dat er serieus iets aan de hand is. Dreigementen worden als wapen ingezet: ‘Als je niet, dan…’ De (on)menselijke kant van ons wezen wordt in deze productie gebruikt om inzicht te verschaffen in de reële wereld. Wat wordt gedoogd en wat niet?

Open voor jou (4) – Danique van Meurs (deel 2 – Opa)

02 mei 2024     Redactie leerlingen Graaf Engelbrecht

GE Danique van Meurs 2Onder de noemer ‘Open voor jou’ hielden leerlingen van Graaf Engelbrecht bij het domein identiteit als onderdeel van het vak burgerschap interviews met grootouders. Deze keer de opa en oma van Danique uit havo 5. Gisteren kwam oma aan het woord. Vandaag volgt opa.

Basisschool De Wildert stimuleert gemeenschapszin en gezondheid

02 mei 2024     Ingezonden bericht

De WildertDe Wildert staat bekend om haar tweejaarlijkse schoolthema’s. Een periode waarin alles in het thema staat van een bepaald thema. Door de leerlingenraad is er deze keer gekozen voor de Olympische Spelen.

Zoete aardappel met zuurkool

23 september 2022     Redactie Simone Baars - Bron: Dirk van den Broek

 

De afgelopen dagen is het weer wat wisselend geweest, veel regen, gelukkig, want water was hard nodig! Per dag scheelt het soms ‘een jas’ qua temperatuur. Ik krijg dan trek in ovengerechten (vind ik sowieso altijd lekker hoor!), dus dit keer een ovengerecht: zoete aardappel met zuurkool, een mooi vegetarisch/glutenvrij gerecht van Dirk van den Broek.

 

Hoofdgerecht voor vier personen. Uiteraard kan dit gerecht voor niet-vegetarische lezers aangepast worden. U kunt dan kiezen voor gehakt (runder- , kip-, lamsgehakt) of spekjes. Bereidingstijd: 35 minuten (+ 30 minuten oventijd).

 

Ingrediënten

Vier zoete aardappelen (bij benadering); 250 gram zuurkool; 1 rode ui; 2 el olijfolie; 175 gram vegetarisch kruimgehakt; 1 tl paprikapoeder; 1 courgette; verse dille; 150 gram Griekse yoghurt; 1 el pittige mosterd.

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Was de zoete aardappelen, prik ze rondom met een vork in. Verpak de aardappelen per stuk in aluminiumfolie en pof deze ca. 30 minuten in de oven. Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
  2. Snipper de ui. Verhit een koekenpan met olie en fruit de ui. Voeg dan het kruimelgehakt met het paprikapoeder toe en bak dit 3 minuten. Voeg de zuurkool toe en laat dit met een deksel op de pan 10 minuten stoven.
  3. Rasp intussen de courgette boven een kom en schep dit door de zuurkool. Warm al omscheppend mee. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snij de dille fijn en meng dit samen met de mosterd door de yoghurt.
  5. Neem de aardappelen uit de oven, verwijder het folie. Snij de aardappel in de bovenkant in, niet helemaal door, en duw een beetje open. Vul de aardappelen met het zuurkool mengsel.

Serveer met de dille-yoghurt dressing. Eventueel nog een tomaten-/komkommersalade erbij. Eet smakelijk!

 

Voedingswaarde per persoon

314 kcal/10 gram vet, 2 gram verzadigd/38 gram koolhydraten, 13 gram suikers/12 gram eiwit/2 gram zout/9 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Frankrijk: Languedoc-Roussillon, Minervois, droge rode wijn;

Frankrijk: Languedoc, Corbières, droge rode wijn;

Frankrijk: Elzas, Pinot Blanc, droge witte wijn;

Frankrijk/Nieuwe Wereld: Sauvignon Blanc, droge witte wijn;

Italië: Pinot Grigio, droge witte wijn.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven