Penne met hüttenkäse, ham (of kipfilet) en prei

03 mei 2024     Redactie Simone Baars - Bron Dirk van den Broek

Penne kip DirkEen hoofdgerecht voor 4 personen. Bereidingstijd 15 minuten en ca. 15 minuten in de oven. Nou, zó snel een lekker, gezond en voedzaam avondmaal op tafel toveren..., fijn toch?

Expositie ‘Kunstig gemaakt!‘ in Museum De Rijf

03 mei 2024     Ingezonden door Museum De Rijf

Kunstig 1In dit heemkundig museum in een authentieke boerderij midden in de natuur exposeren de kunstenaars Jan Machielsen en William van der Zanden.

Dodenherdenking Prinsenbeek

03 mei 2024     Ingezonden door 4 mei Comité Prinsenbeek - Foto Geert Dekkers

Dodenherdenking Vredeskapel PrinsenbeekDe Dodenherdenking wordt op zaterdag 4 mei 2024 om 19.00 uurgehouden in de R.K. Kerk O.L.V. ten Hemelopneming in Prinsenbeek. Aansluitend de herdenking en kranslegging bij de Vredeskapel in Prinsenbeek.

Koken met Simone - Chocoladecake met peren

05 augustus 2022     Redactie Simone Baars

 

Ik dacht, ik zal eens een keer een lekker gebakrecept delen, uit de folder van Dirk van de Broek. Wél zoet maar erg lekker!

 

Gebak voor ca. tien personen. Voorbereiden 20 minuten/60 tot 70 minuten in de oven.

 

Ingrediënten

200 gram (room)boter / 200 gram witte basterdsuiker / 3 eieren / 225 gram cakemix / 2 el melk / 40 gram cacaopoeder / 4 conference peren (niet te rijp) / 45 gram walnoten / 100 gram chocolade glazuur / handmixer en cakevorm.

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng met de handmixer de cacaopoeder erdoor.

Schenk het beslag in een ingevette cakevorm.

  1. Schil de peren maar laat de steeltjes eraan. Zet de peren rechtop in het beslag en bak de cake in het midden van de oven in 60 tot 70 minuten gaar.

Haal de cake na 10 minuten uit de vorm en laat deze verder afkoelen op een rooster.

  1. Verhit intussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 minuten. Laat ze afkoelen en hak ze grof!

Verdeel het chocoladeglazuur over de cake en garneer met walnoten.

Maak het extra lekker en feestelijk met een bolletje ijs naar smaak en slagroom.

 

Voedingswaarden per persoon

480 kcal/26 gram vet, 15 gram verzadigd/53 gram koolhydraten, 42 gram suikers/5 gram eiwit/0 gram zout/3 gram voedingsvezel.

 

Wijntip

Deze cake smaakt natuurlijk prima bij een kopje koffie of thee.

Mocht u de cake helemaal feestelijk willen eten, serveer er dan ‘bubbels’ bij, zoals Prosecco, Spumante (Italië); Cava (Spanje) of Crémant (Frankrijk).

 

Geniet ervan!

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 23-03-24 tm 23-06-24

Boerderijwinkel van de Kieboom - Ponyfeestje 08 mrt -

Flyer ponyfeestje

Freepik

 


 


 

 

 

 

^ Naar boven