Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Kiek - hortensia

02 augustus 2022     Redactie en fotografie Jolande Rommens-Musquetier

 

Twee kleuren hortensia's: een prachtige combinatie van diep roze en paars. Deze uit China en Japan afkomstige tuinplant bloeit vanaf de zomer tot aan de eerste nachtvorst. Een geliefde plant die niet van droge grond houdt. Het moet wel een beetje vochtig blijven bij de wortels.

 

De mooie vaak bolvormige bloemen zijn in allerlei kleurvariëteiten te vinden. Van wit tot roze, blauw, paars en alles daar tussen in. Helaas zijn de bloemen vaak steriel. Dat betekent dat ze niet vruchtbaar zijn en daarom ook geen nectar bevatten. Als vlinder- of insectenplant is het dus vaak geen aantrekkelijke plant, maar voor decoratie is hij fantastisch.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven