Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Blauwalg geconstateerd

01 augustus 2022     Redactie en foto Jolande Rommens-Musquetier

 

Er is weer blauwalg geconstateerd in sloten in de Haagse Beemden. Dit bord staat bij het meertje bij de skatebaan. Het water is zodanig opgewarmd dat de blauwalg weer is opgedoken.

 

Eigenlijk zijn blauwalgen geen algen maar het is een bacterie, de cyanobacterie. Het is een van de eerste organismen op aarde geweest die meehielp aan het produceren van zuurstof. Ze groeien vooral in stilstaand water tussen de 20 en 30 graden en leven met name in water waar veel voedingsstoffen voor ze te vinden zijn, zoals meststoffen in het water van de landbouw of hondenpoep die de sloot in spoelt. Cyanobacteriën vormen een drijflaag die aan de onderkant afsterft en hiermee komen gifstoffen in het water.

Die gifstoffen veroorzaken maag- en darmklachten, hoofdpijn, huidklachten en oogklachten. Een klein slokje van water met de cyanobacterie kan je al behoorlijk ziek maken. Je kan er zelfs kanker van krijgen of eraan overlijden. Ook dieren kunnen ziek worden van het drinken van of zwemmen in water met de blauwalg.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven