Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Summertime!

27 juli 2022     Redactie Alex De Vliegere - Illustratie William van der Zanden

 

Zomerimpressie, acryl op canvas, 80 x 80cm. De totstandkoming van dit nieuwe werk van onze huisillustrator William van der Zanden heeft hem vanwege de zomerse warmte in zijn atelier bloed, zweet en tranen gekost. Dat verwachten we ook van hem.

 

William betitelt zichzelf als een ‘Last minute painter’, hij is pas op het laatste moment tevreden. William: “Dan pas komt de handtekening en is het alsof er een deur dichtgaat. Ik begon aan de zomerimpressie, denkend aan cocktails en strand, maar kwam al snel uit bij de zonnebloem, groot en sterk, met zijn primaire kleurkracht. Zo vriendelijk en fier als hij in zijn hoogtijdagen overeind kan staan, zo kan een oudere zonnebloem zijn kopje hoffelijk naar de kijker buigen. Applaus!”

 

Zonnebloemen werden al in 1887 door Vincent van Gogh uitverkoren als ‘object’ voor een groot aantal stillevens waarin een stijl die de realiteit herschept, terwijl deze toch herkenbaar blijft, tot uitdrukking komt.

Die herkenbaarheid is ook sterk in dit werk van William aanwezig, je ziet meteen wat het voorstelt. Naarmate je er langer naar kijkt zie je steeds meer lagen en ruimte in het werk en neemt het je mee in vervoering. Dat maakt het bijzonder.

 

Goudgeel en phtaloblauw

Wat zien we? Duidelijk dus een zonnebloem, maar het oorspronkelijke groen heeft vrijwel geheel het veld, of beter het canvas moeten ruimen voor phtaloblauwe en violettinten. Het hart van de bloem lijkt uit het doek naar voren te komen als een driedimensionale planeet in de ruimte. Dit 3D-effect wordt nog versterkt door het intense ‘Golden Yellow Metalic’ van Ara, het huismerk van de Rietveld Academie. William hierover: “Andere merken bieden ook prachtige kleuren en goede kwaliteit verven hoor, en die heb ik ook wel in huis, maar deze tubes hebben een geweldige ‘kneep’. De zwierige strengen geel die ‘op’ het doek liggen verlenen het werk in combinatie met de complementaire blauwe donkerten een bijna explosief effect.

 

Zomeraquarelleren

Volgend jaar, in 2023, wil William een cursus zomeraquarelleren gaan geven. Momenteel leert hij zijn pupillen hoe ze sneeuwvlokken kunnen schilderen op een witte achtergrond. Hij wil tot slot van de gelegenheid gebruikmaken om al onze lezers een fijne vakantie te wensen en…, wel thuis!

 

W: Williamvanderzanden.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven