Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Wie is mijn huisarts?

22 juli 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier- Fotografie Alex De Vliegere

 

De vraag over wie nu je huisarts is wordt steeds dringender in de Haagse Beemden. Verontruste berichten duiken op van patiënten van dokters Stoopendaal, van der Steen en van der Steen-Jansen van Medisch Centrum Kroeten. Alleen dokters van der Jagt en Bressers zouden er nog zitten?

 

De patiënten van dokter Stoopendaal kregen een brief dat hij per 1 juli met pensioen ging en dat was eerder dit jaar het geval bij het vertrek van de dokters van der Steen. Co-Med zou het overnemen, maar heeft nog niets van zich laten horen en menig patiënt heeft nu geen huisarts en kan ook geen huisarts bereiken.

 

Co-Med nam Stardoc over

Eenzelfde situatie ontstond op 1 april 2021 toen dokter Pelgrom van de praktijk aan de Essendonk ermee stopte. Patiënten van haar wisten niet waar ze aan toe waren en de bereikbaarheid van Co-Med die de praktijk heeft overgenomen laat te wensen over. Als je ze belt buiten de bereikbaarheidstijden krijg je een keuzemenu, maar de keuze om een assistente te spreken ontbreekt. Ze zijn ook alleen maar bereikbaar tijdens beperkte uren overdag, maar niet in lunchpauzes of na kantoorwerktijd. Dus mensen die werken moeten altijd onder werktijd bellen. Dat kan niet iedereen. Diverse mensen melden dat de spoedlijn vaak niet wordt opgenomen.

Er is geen vaste huisarts meer en mensen krijgen elke keer een andere huisarts. Op de website valt onder het kopje Huisartsen te lezen: “We maken gebruik van een team van waarnemende huisartsen die op wisselende dagen verbonden zijn aan de praktijk.” Het voelt voor mensen niet fijn en vertrouwd om geen vaste huisarts te hebben. Iemand die je verhaal kent, die jou of je kinderen kent. Een vaste huisarts die op de hoogte is van je persoonlijke problematiek en die weet wat er bij jou speelt. Veel mensen vinden het niet prettig en geen verbetering.

 

 

Wie is mijn huisarts? Ik heb zorg nodig!

Anita van den Kieboom is al weken bezig om een huisarts te regelen voor zichzelf en haar partner. Ze heeft een ernstige aandoening waarvoor ze dagelijks medische hulp nodig heeft. Ze kan niet zomaar uit huis en is erg afhankelijk van de zorg van een huisarts maar die heeft ze nu niet. Haar beperkte energie maakt dat het voor haar een uitputtingsslag wordt om iets geregeld te krijgen. Ze heeft contact gehad met haar zorgverzekeraar CZ hierover en het Landelijk Meldpunt van de Inspectie Jeugd en Gezondheidszorg.


Anita vertelt: “Het is echt een probleem. Dokter Stoopendaal ging met pensioen en daarna hoorde ik niets meer. Volgens mij zit alleen dokter Van der Jagt nog in Kroeten maar verder niemand meer. Andere vaste huisartsen in de Haagse Beemden zitten vol en nemen niemand meer aan. Gelukkig heeft de wijkverpleegkundige nu een en ander qua zorg over kunnen nemen, maar ik ben nog steeds op zoek naar mijn nieuwe huisarts. Het zou Co-Med moeten zijn, maar daar hoor ik niets van en ik krijg ze niet te pakken. Gelukkig is mijn zorgverzekeraar CZ meteen in actie gekomen en ook de Inspectie Gezondheidszorg is hiervan op de hoogte. Als ze genoeg klachten uit een gebied krijgen dan wordt het voor hen ook steeds urgenter om in actie te komen.”

 

Inmiddels heeft Hart van Nederland (SBS6) contact opgenomen met Anita. Morgen worden er tv-opnames gemaakt. Hierdoor zullen de problemen met Co-Med landelijk bekend worden.

 

Is Co-Med nog wel aangesloten bij een klacht- en geschillencommissie?

Anita deed haar verhaal ook in de bewonersgroep op Facebook en daar komen veel reacties op van andere patiënten die in hetzelfde schuitje zitten. Geen huisarts meer hebben, niet weten wie je huisarts is, Co-Med onbereikbaar en overbelast als het om de praktijk Essendonk gaat. Als je op de site van MC Kroeten kijkt staan daar nog steeds vijf huisartsen ingeschreven, maar die informatie klopt niet meer en is verouderd.

Als je op de site van Co-Med Breda kijkt dan zouden ze aangesloten zijn bij de SKGE (Stichting Klachten en Geschillen Eerstelijnszorg) voor klachten, maar Anita had met de SKGE gebeld en die vertelden dat Co-Med zich onlangs heeft uitgeschreven bij hen. Dus waar je nu met je klacht terecht kan is onduidelijk en de vraag is of Co-Med nog wel ergens is aangesloten voor geschillen zoals elke medische instantie hoort te zijn.

Co-Med wilt graag dat je hun klachtenformulier invult, maar vermeldt op de site niet meer waar ze zijn aangesloten. Ook niet op de hoofdvestiging site van Co-Med.

 

Dokter Frankenhuis draagt over aan dokter Roothans

De patiënten van dokter Frankenhuis gaan per 9 september over naar de praktijk van dokter Roothans. Zij hebben hierover een brief gehad. Zij worden dan ontvangen in het splinternieuwe Medisch Centrum Westerhage aan de Muizenberglaan 13 dat per 25 augustus 2022 in gebruik genomen wordt. Voor hen is het duidelijk bij wie ze straks terecht kunnen als dokter Frankenhuis met pensioen gaat. Gelukkig is dit goed geregeld maar negenduizend patiënten van de andere praktijken weten niet wie hun huisarts nu is.

Weet je niet meer wie je huisarts is en krijg je geen gehoor of duidelijkheid? Meld het bij het Landelijk Meldpunt: 0881205020 Hoe meer meldingen, hoe groter de kans dat er iets mee gedaan wordt.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven