Beautyland

17 juli 2022     Redactie Anja Nuijten

 

Ik ben Anja Nuijten, sinds 1981 bewoner van de Haagse Beemden en heb sinds 1979 mijn eigen Beautybedrijf. Op mijn zestiende jaar ben ik begonnen met de opleiding schoonheidsverzorging en door de jaren heen heb ik de voortgezette opleiding gedaan met alle mogelijke specialisaties.

 

Ook ben ik gediplomeerd pedicure. Na 15 jaar ontwikkelen van mijzelf en mijn bedrijf ben ik les gaan geven bij Esthetica in Breda. Na 28 jaar de praktijk aan huis te hebben gehad, ben ik in een winkelcentrum verdergegaan, waar ik met gediplomeerde collega’s ook weer vele stagiaires het praktijkgedeelte van ons mooie vak heb geleerd. Graag ga ik u in deze rubriek vertellen over alle facetten van huid en lichaamsverzorging. Dat zijn er verrassend veel, dus houd me in de gaten.

 

Onderdelen van schoonheidsverzorging

Huid- en lichaamsverzorging zijn onder te verdelen in wellness, verfraaiing van het uiterlijk en huidverbetering. Er zijn verschillende soorten beautybedrijven gespecialiseerd in verfraaiing van het uiterlijk, zoals kappers, nagelstylisten, wimpersspecialisten, permanente make-up specialisten, etc. Ook zijn er gespecialiseerde waxing-salons, pedicuresalons en massagesalons.

Iedere specialist heeft haar/zijn eigen visie en kennis op dit vak. Voor iedere klant is er een passend bedrijf. Hetzij een zzp’er, kleinschalig, in een praktijkwoning of bedrijven met personeel, in winkels die toegankelijker zijn voor een groter publiek.


Geen luxe

Gelukkig is in de coronatijd gebleken dat wij wel degelijk een essentieel beroep hebben. Als mensen niet professioneel hun verzorging kunnen laten doen, kan dat de gezondheid belemmeren. Denk aan ingroeiende teennagels en likdoorns of acné en spieren die vastzitten. Ook in uw buurt zijn tientallen van dit soort beautybedrijven, zodat u dichtbij lekker voor uw health & beauty kunt laten zorgen.

 

Betrouwbare bedrijven

Iedere ondernemer is vrij om zich aan te sluiten bij een vakorganisatie. Bedrijven die zich serieus nemen zijn aangesloten bij een vakorganisatie zoals ANBOS, ANKO of PROFOOT. Daarmee bent u verzekerd van een professional die het vak beheerst en op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen en iedere drie jaar op vakkennis getoetst wordt. Ook hebben deze vakorganisaties een klachtencommissie waar u als klant terecht kunt, indien nodig.

 

Vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering

Voor bepaalde behandelingen kunt u vergoeding krijgen van de zorgverzekering, mits u aanvullend verzekerd bent. Bij de schoonheidsspecialist is dat acné, camouflage en definitieve ontharing. Bij de medisch pedicure kunt u een deel van de behandeling vergoed krijgen als u diabetisch bent. Kijk de verzekeringspolis er maar eens op na.

U ziet dat er heel veel mogelijk is in Beautyland. Volgende keren zal ik diverse bedrijfssoorten, behandelingen en therapieën uitlichten.

W:  beauty-spot.nl

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven