Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Digi-inloop

16 juli 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Eens per maand, op de derde woensdag, wordt er bij het infopunt in het pand van Alwel aan de Katerdonk 38 een digi-inloop gehouden. Volgens de flyer: ”Voor hulp en advies van de digitale overheid.”

 

HBNieuws - Modern Prinsenbeek wordt ontvangen door Henriëtte Loosen van bibliotheek Nieuwe Veste die ‘digidienst’ heeft en Ineke de Wee, vrijwilligster bij Infopunt Haagse Beemden. De digi-inloop is een welkome nieuwe service waar wij graag de aandacht op vestigen. De digi-inloop valt onder de noemer IDO: Informatiepunt Digitale Overheid. De bibliotheek heeft de intentie meer in de wijk aanwezig te zijn.

 

Henriëtte: “Woensdag is de drukste bezoekersdag in de bibliotheek. Het is dus even passen en meten om iemand vrij te maken voor de inloop. Voor de eerste drie maanden sta ik ingepland, maar de bedoeling is dat er uiteindelijk gerouleerd gaat worden.”

 

Drempel

Ineke over Infopunt Katerdonk: “Veel mensen kijken, zien dat er iets te doen is maar zijn schuw en durven niet naar binnen te komen.” Ook tijdens deze eerste digi-inloopochtend blijft het rustig. Aan de gastvrijheid, de koffie en de verleidelijk lekkere koekjes ligt het niet. De ‘loop’ moet er nog in komen maar dat heeft zijn tijd nodig.

 

Service

Henriëtte: “Omdat vooral veel ouderen de digitaliseringsboot hebben gemist, wordt deze service aangeboden. Privacy is wel een gevoelig item. Bejaarden roepen vaak hardop hun pincode! Maar de doelgroep is van 0 tot 100 jaar. De service is laagdrempelig, zonder afspraak en gratis. Je kunt er terecht met vragen over overheidsinstanties. Bijvoorbeeld hulp bij het aanvragen van een DigiD. Mensen moeten wel zelf hun gegevens invoeren. Het gaat dus vooral om ondersteuning.”

 

Ze somt een flink aantal zaken en instanties op waarvoor je ook bij de inloop kan aankloppen: SVB (Sociale Verzekeringsbank), CAK (Centraal Administratie Kantoor), CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg), UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen), een foto opvragen bij een bekeuring, de Gemeente, voor toeslagen, aanvragen Bredapas, Deeltaxi, Tafeltje-dek-je.

 

Wanneer?

Elke derde woensdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur, samenvallend met de openingstijd van het Infopunt. De eerstvolgende inloop is op woensdag 20 juli. Vanaf 13 september ook op dinsdagen bij Ontmoetingscentrum De Sleutel.

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven