Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Jongeren organiseren eerste Pokemonmarket in Haagse Beemden

16 juli 2022     Redactie Grote Broer/Zus

Wie kent ze niet, de kartonnen Pokémon plaatjes die sinds 1995 al een begrip zijn door heel Nederland. Ook in Breda is de trading card game nog steeds populair bij jongeren van alle leeftijden. Op zaterdag 20 augustus van 11.00 uur - 16.00 uur organiseert Grote Broer/Zus voor het eerst een Pokémarket aan de Vlierenbroek 30 in de Haagse Beemden.

 

Op deze beurs kan eenieder kopen, verkopen en uiteraard ook ruilen, er is plek voor iedereen! Tafels vol Pokémonkaarten en -games. Leuk voor jong en oud! Op dit moment bestaat de organisatie uit tien jongeren uit de Hoge Vucht, Haagse Beemden en Heuvel. Pedagogisch medewerker Ray (Grote Broer/Zus) vertelt dat het idee van een Kleine Broer is gekomen. “Wij zijn uiteindelijk gaan kijken hoe wij dit konden ondersteunen en faciliteren. Op dit moment stromen de aanmeldingen binnen en verwachten wij dat het druk gaat worden.”

 

“Wie denkt dat Pokémon alleen voor kinderen is, heeft dit mis”, zo vertelt Malik. Hij doet zelf vrijwilligerswerk bij Grote Broer/Zus op de locatie in Zuidwest en is al jarenlang een actief verzamelaar van de games. “Ik help bij de Pokemonmarket omdat ik altijd van klein af aan een fan was. Pokémon betekent voor mij een totaal nieuwe wereld en een betere wereld waarin ik mijzelf kan zijn.” Jordy, jongste in de organisatie met zijn elf jaar jong vertelt vol trots dat hij op dit moment de Evolving Skies serie spaart. Hij heeft in het verleden vanuit Kleine Broer al geleerd om verschillende activiteiten te organiseren, maar stiekem hoopt hij tijdens het event de serie die hij nog hebben moet te vullen.

 

Noud zit ook in de organisatie namens UGS Nederland. UGS is een Nederlands card grading bedrijf dat graag in contact is met haar klanten en partners. Het bedrijf is voor iedereen toegankelijk om zijn of haar kaarten te laten graden. Een grading bedrijf kan de staat van je Pokémon kaarten bepalen. Hierbij kijken ze naar kwaliteit en mogelijke beschadigingen of afwijkingen die de prijs juist laten dalen of doen stijgen. “Ikzelf ben mijn hele leven al fan van Pokémon en deel dit graag met anderen. Ik geniet ook als vele andere mede Pokéfans bij elkaar zijn en wat is er beter dan een beurs organiseren voor jong en oud waar iedereen met dezelfde liefde voor Pokémon bij elkaar kan zijn om te ruilen, kopen en verkopen.”

 

Entree € 1,00; Tafel voor verkoop € 5,00 (de tafels kunnen een paar cm van elkaar afwijken).

Aanmelden via R.Mathijssen@gbgz-breda.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven