Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Kinderen ontdekken hun creativiteit in De Kapeltuin

11 juli 2022     Redactie en fotografie Monica Rijpma

 

Kunstenares Annamária Paizs uit de Haagse Beemden, werkt als artiest met verschillende materialen en regelmatig geeft ze trainingen en workshops om jong en oud te leren hun creativiteit te ontdekken. We kennen haar in de Haagse Beemden van eerdere projecten, zoals de groeitekening in De Kapeltuin.

 

De afgelopen weken was ze op woensdagmiddag ook te vinden in De Kapeltuin en bij de woongroep van het Aardrijk, met steeds een groep enthousiaste kinderen die in en door de natuur konden kennismaken met verschillende media. Klei, wol, verf, maar ook zaadjes en blaadjes; alles wordt in de kunstwerken gebruikt.

 

Creativiteit kan je leren

Sommige mensen hebben aanleg voor beeldende kunst of voor muziek, maar voor veel mensen geldt: creativiteit moet je leren. Het is een vaardigheid en juist daarom is het zo goed als kinderen al jong aan de slag gaan.

Afgelopen woensdag was alweer de voorlaatste middag van een serie van zes waarin kinderen op ontdekkingsreis gingen om hun talenten te vinden. In de lessen met Annamária worden alle zintuigen geprikkeld; ruiken, voelen, kijken en luisteren naar de natuur voordat van natte klei een pannenkoek wordt gemaakt waarop met zaadjes een mooie mandala wordt geboetseerd. De mandala komt uit de Tibetaanse en Indische cultuur en architectuur en kan dienen als meditatieobject om de concentratie te verbeteren.

 

Bij elk zaadje kijken de kinderen naar de vorm en horen ze van welke bloemen of planten die zijn en ze kunnen veel van die planten meteen in de tuin zien. De concentratie is groot en de kunstwerken zijn veelzijdig en origineel.

 

Maar niet alleen kinderen hebben baat bij de workshops van Annamária. Bij de vernieuwingen die nodig zijn om alle uitdagingen van de toekomst aan te gaan, zijn experimenteren en uitvinden de elementen van creativiteit die super belangrijk zijn… doe net als Pippi Langkous en verleg je grens. Je hebt het nog nooit gedaan dus ik denk dat je het wel kan.

 

W: annamariapaizs.com

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven