Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Kom gluren bij de buren en ontdek nieuwe muziek

02 juli 2022     Redactie Monica Rijpma

 

Zondag gaan de tuinhekken open in heel Nederland om te gaan Gluren bij de Buren, ook wel bekend van dat andere festival: Struinen in de Tuinen.

 

Muzikanten en andere podiumkunstenaars brengen hun talent ten gehore om op die manier een nieuw publiek voor zich te winnen. Het zijn altijd heel verassende belevenissen, omdat iemand zijn eigen tuin of huiskamer openstelt voor publiek en de concerten die zo intiem zijn als de unplugged of tiny desk concerten die je op YouTube kan zien.

 

Het programma is makkelijk online te vinden door gluren bij de buren 22 in te toetsen. Zo kan je je route plannen en van buur tot buur door de wijk gaan. Bij de meeste locaties zijn de acts drie keer, maar er zijn uitzonderingen waar tussen 13.00 en 18.00 uur meerdere artiesten optreden. De toegang is gratis en reserveren hoeft dit keer niet.

 

Van Indierock tot accordeon

Net als vorig jaar is er in de Haagse Beemden en Prinsenbeek volop keuze:

  • De band Jay Marten and the Early Birds speelt op de Ripaertsbeemd; denk Woodstock en de rocksound uit de jaren ’70. Jay Marten wordt geïnspireerd door de rock van zijn helden zoals Led Zeppelin, de Doobie Brothers, Queen en Bowie. Hij schrijft en zingt en zal samen met een achtergrondzangeres zorgen voor de vintage sferen van de summer of love.
  • In Prinsenbeek speelt de Spé Bruce Band instrumentale muziek die een fusie is van invloeden uit pop, jazz, latin en blues. Om te ontdekken en om te dansen. Dit is onze tip voor de echte kenner want de muzikanten zijn door de wol geverfde liefhebbers met een dosis humor in stukken als Salsana Banana of Spank the Monkey. Zij zijn te gast bij de familie Eeftens aan het Vogelbos 56.
  • Bij de Thomasberg 24 gaat het om oer Hollandse zaken zoals kantklossen en accordeon- muziek. Onze eigen Anja Wierckx kan je daar inwijden en meezingen gaat vanzelf.
  • Bij Kinderboerderij De Sik brengt singer-songwriter Rachelle Ambrose haar gevoelige nummers afgewisseld met eigentijds repertoire.
  • Indiefolk met een psychedelisch randje; dat is de omschrijving van de muziek van vier Bredaase muzikanten die onder de naam Autumnbright optreden bij Chantal en Remi aan de Padakker.

 

Gevarieerd programma bij Buurthuis Gageldonk

Bij Buurthuis Gageldonk komt de bekende muzikant Ilo optreden met vrienden, Ilo & friends. Zelf speelt Ilo in het duo Brown Sugar met gitarist en zanger Mike. Ze brengen tweestemmige zwoele rock en pop van Eagles tot Stevie Wonder en daarnaast doet hij een set van eigentijdse popsongs met zangeres Yvette.

Ook van de partij bij het buurthuis zijn Ramona Hendrikse en Stein de Roos die samen duo HERO vormen (de HE is van Hendrikse en de RO van Roos). Hun repertoire bestaat uit gouwe ouwe Nederlandse of Engelse nummers. Om onze eigen Conchita te zien moet je net even de wijk uit waar zij optreedt met haar groep Flamencura. Voor alle details kijk op de website. Tijd voor de parasol en de blue suede shoes.

 

W: glurenbijdeburen.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven