Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Mooi jezelf blijven - Mag ik na het gebruik van fillers direct in de zon?

02 juli 2022     Redactie Anouk Strijbos

 

Het wordt weer warmer en we zoeken het terras wat vaker op. Het is vrij logisch dat je er op dit moment goed uit wilt zien. Een frisse en ontspannen uitstraling bereik je niet alleen door goed uit te rusten of lekker in het zonnetje te zitten. Ook wat volume in de neus-lippenplooi of wat stevigheid in de lijntjes op de bovenlip kunnen hieraan bijdragen. Deze behandelingen maken je jonger.

 

Velen blijven echter nog met de vraag zitten: kan ik na het gebruik van fillers de zon in en lekker op het terras gaan zitten? Ons antwoord: Ja, dit kan zeker! Let er wel op dat je niet direct vol de zon in gaat.

 

Gelaat insmeren

Fillers bestaan onder andere uit hyaluronzuur, een lichaamseigen stof die zich nog moet hechten aan het behandelde gebied. Het is belangrijk dat u het de kans geeft om dit ook te doen. Uv-licht van de zon breekt de stof sneller af. Dit wil je natuurlijk voorkomen omdat je zo lang mogelijk van het resultaat wil genieten. Wanneer je toch de zon in gaat na het gebruik van fillers is het belangrijk om jezelf goed in te smeren. Zorg ervoor dat je minimaal factor 30 op het gezicht en de hals smeert als je de zon in gaat. Dit geldt natuurlijk niet alleen wanneer je fillers hebt laten zetten. Algemeen bekend is dat goed smeren met een zonnebrandcrème huidveroudering (en huidkanker) zo veel mogelijk tegengaat.

 

Rimpels opvullen

Hyaluronzuur wordt met een kleine naald net onder de opperhuid geïnjecteerd. Hier trekt het hyaluronzuur vocht aan en houdt dit vocht ook vast. Als gevolg hiervan zullen rimpels opgevuld worden totdat het lichaam het materiaal in zijn geheel heeft opgenomen. Dit duurt gemiddeld zes tot twaalf maanden. Zoals vermeld, wordt tijdens het plaatsen van de fillers een naald gebruikt. Dit houdt in dat er kleine gaatjes in de huid geprikt worden. Wanneer u direct hiermee de zon in gaat kunnen deze plekjes wat donkerder worden en tekenen van hyperpigmentatie vertonen. Probeer daarom de eerste week de volle zon te vermijden.

 

Je mag gezien worden

Wanneer je behandeld wordt aan de jukbeenderen hoef je je wat minder zorgen te maken over de straling van de zon. Bij deze behandeling wordt er dieper geïnjecteerd, waardoor de zon minder vat heeft op het hyaluronzuur. Hierbij is het alsnog belangrijk om de zon te vermijden in verband met de kans op hyperpigmentatie. Mocht u twijfels hebben, dan kunt u dit natuurlijk altijd bespreken tijdens uw consult met de cosmetisch arts.

 

W: abc-clinic.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven