Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Basisschool Kievitsloop wint de E-Waste Race

24 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Dankzij de E-Waste Race zijn er in Breda 6217 elektrische apparaten ingezameld voor recycling. Basisschool Kievitsloop in Haagse Beemden won de wedstrijd: de scholieren zamelden samen wel 1050 apparaten in.

De afgelopen vier weken zamelden zo’n vijfhonderd basisschoolleerlingen elektronisch afval in. De bovenbouwgroepen van acht Bredase basisscholen deden mee aan de E-waste Race en leerden over consuminderen, recyclen en grondstofschaarste.

 

Een tweede leven

Peter Bakker, wethouder Afval, zei donderdagmiddag tegen alle kinderen: “Van harte gefeliciteerd! En in het bijzonder de kinderen van kbs Kievitsloop. Mooi dat jullie met tien scholen ruim zesduizend elektrische apparaten hebben ingezameld. Stel je maar eens voor hoe groot die berg zou zijn als je het op een hoop zou gooien. Door jullie inzet is de afvalberg een stukje kleiner geworden vandaag.”

 

E-waste

Elektrisch afval, ook bekend als e-waste, bestaat uit apparaten met een stekker of batterij. Deze apparaten belanden vaak op zolder of in een gangkast, terwijl we soms tot wel 95% van de onderdelen opnieuw kunnen gebruiken. Dankzij de inzet van de scholieren krijgen veel apparaten en onderdelen een tweede leven.

 

Campagne voeren

In mei vond de aftrap van de E-Waste Race plaats op basisschool De Weilust. Hier kregen de scholieren een gastles over het over het belang van repareren, hergebruiken en recyclen van e-waste. Daarna was aan hen de taak om zoveel mogelijk e-waste te verzamelen en aan te bieden voor recycling. Ze gingen aan de slag met campagne voeren in hun wijk, maakten video’s over recyclen en gingen langs de deuren.

 

Uitreiking

Op donderdag 23 juni werd bekend dat kbs Kievitsloop de winnaar van de E-Waste Race is. Wethouder Peter Bakker overhandigde de bovenbouwscholieren een cheque om op schoolreis te gaan. De andere scholen gaan niet met lege handen naar huis: alle klassen kregen een toffe prijs mee die hen herinnert aan hun deelname aan de E-Waste Race.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven