Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Pre-party bij praalwagens in Boemeldonck

05 juni 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

 

Uiteraard kunnen de wagenbouwers niet meer wachten tot het startsein wordt gegeven voor de Grote Boemeldonckse carnavalsoptocht op eerste Pinksterdag. HBNieuws - Modern Prinsenbeek bezoekt op de zwoele zomerse zaterdagavond die er aan voorafgaat het grote openluchtfeest tussen de reusachtige praalwagens die aan de Beekse Stationsstraat in de startblokken staan voor de optocht.

 

Het is er gezellig druk en de bezoekers gaan in zomerse carnavalskleding gehuld. Even wat anders dan dikke winterjassen, shawls en wollen handschoenen die in de wintermaanden vaak nodig zijn om je te beschermen tegen de kou. Er klinkt gezellige carnavalsmuziek afgewisseld met uptempo dancemuziek. Tussen de carnavalswagens trekt een forse stoet van vrolijke aanwezigen in polonaise voorbij.

 

De vaardigheden van de wagenbouwers lieten ook deze keer niets te wensen over. Bijzonder is dat bij het bouwen van de kunstwerken aan de grote vormen en kleurvakken veel aandacht is besteed maar dat ook de kleine details niet overgeslagen zijn. Dit staat garant voor een ongekend kijkspektakel. Je komt ogen tekort!

 

 

Aardbeiteler Pieter van Riet en zijn vrouw Thérèse waren ook van de partij. Zij stelden een schuur van hun fruitbedrijf aan de Achter Emer beschikbaar voor het bouwen van een immense carnavalswagen. De schuren zijn in de wintermaanden nauwelijks in gebruik zodat het bouwen dan geen belemmering vormt. Maar dit jaar was dat anders.

 

De boerderijactiviteiten zijn inmiddels weer vol op stoom en de schuren zijn nu hard nodig. Een carnavalswagen in aanbouw levert dan toch wel wat logistieke problemen. Pieter en Thérèse, en naar alle waarschijnlijkheid ook ondernemers van andere grote landbouwbedrijven waar carnavalswagens worden gebouwd hopen daarom dat de zomeroptocht een eenmalige gebeurtenis is.

 

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven