Voorkom, voordat ’t brandt

16 augustus 2022     Ingezonden door Veiligheidsregio Midden- en West Brabant

Het is al weken warm in Nederland. Om daarin verlichting te zoeken duiken we vaak ook de natuur in. In de bossen is het namelijk een stukje koeler. De afgelopen weken is er maar weinig water gevallen waardoor het erg droog is. De droogte en het vele dode hout in de bos- en natuurgebieden zorgen ervoor dat de kans dat een natuurbrand ontstaat groot is.

Reizen met uw hond

16 augustus 2022     Redactie en foto AniCura dierenziekenhuis

Als u op vakantie gaat met uw hond vraagt de buitenlandse wet- en regelgeving u om aan een aantal regels te voldoen. U heeft niet alleen te maken met de regels van uw eindbestemming, maar ook met de regels en eisen van alle landen waar u met uw hond doorheen reist.

Vuelta-weekend Breda in het teken van fietsen en feest

15 augustus 2022     Ingezonden bericht

Breda kleurt Vuelta-rood komende week, want het is zover. De Ronde van Spanje, La Vuelta, komt naar Nederland. Om precies te zijn op 19, 20 en 21 augustus met vooraf op donderdag 18 augustus een ploegenpresentatie in Utrecht.

Toeren met Motorclub Culinair Bikers

24 maart 2022     Redactie Tilly van Doorn - Fotografie Ton van Doorn

 

Je ziet ze begin april weleens rijden: van die clubjes motoren, die niet echt haast lijken te hebben, maar gewoon genieten van de omgeving en de rit. Zo’n vereniging van rijders in clubverband vind je in de Haagse Beemden onder de naam ‘Culinair Bikers’. Ze blijken ook nog een jaarlijkse sponsorrit te organiseren. Tijd om eens te onderzoeken hoe één en ander in elkaar zit!

 

Bij voorzitter Pieter Seegers worden we hartelijk onthaald op koffie met muffins en mergpijpjes. “Tja, we heten niet voor niets de Culinair Bikers”, lacht hij samen met medeoprichter Robert Nuitermans. “We toeren graag op de motor, maar daar hoort wel wat lekkers bij!” De motorvereniging werd opgericht op 8 november 2008 en Pieter is al vanaf het begin voorzitter.

Pieter, die bij een culinaire groothandel werkte en Robert, die in dienst was bij het transportbedrijf dat voor die groothandel reed, gingen vaak mee met toertochten op de motor voor het personeel. Uiteraard hoorde daar dan ook lekker eten bij.

 

Een leuke groep

Zo ontstond het idee om een vereniging op te richten en zagen de ‘Culinair Bikers’ het daglicht. Een gezellige groep motorrijders, niet alleen heren maar ook dames, die het leuk vinden om in clubverband te toeren. De vereniging organiseert tussen maart en oktober regelmatig eigen ritten, tweemaal per jaar een hotelweekend en ook eenmaal per jaar een sponsorrit voor de stichting Rolerisuit in Breda.

 

Warming up

Op 3 april aanstaande is er de ‘Warming Up Rit’, een open rit waaraan ook niet-leden kunnen deelnemen. Na de winter weer het geheugen opfrissen: hoe voelde dat ook alweer op de motor? Vóór het coronatijdperk werden er tips gegeven door een instructeur: belasting van de spieren, of straatje keren. Nu komen die tips vast wel weer boven drijven tijdens de 160 kilometer lange rit.

Bij de inschrijving staat er koffie klaar, in Dordrecht is er gelegenheid om te lunchen en na afloop is er een kop soep. Het grappige is dat de MC Contact uit Dordrecht dezelfde rit zal rijden in tegengestelde richting. Alle bijzonderheden over deze rit en hoe je kunt inschrijven vind je terug op de website.

 

De jaarlijkse sponsorrit

Op zondag 4 september 2022 is er de inmiddels zeer bekende motortoertocht voor clubs en individuele rijders ten bate van Rolerisuit. Een stichting die helaas geen subsidie ontvangt en volledig draait op vrijwilligers. Zij bieden busvervoer aan voor mensen die als gevolg van ziekte of handicap niet meer, of slechts in beperkte mate, zelfstandig de deur uit kunnen. Bij Rolerisuit aan de Bredestraat 4 kunnen deze mensen genieten van de schitterende tuin en ook van de dieren die hier rondlopen. De rit wordt gesponsord door diverse bedrijven. Deelnemers betalen € 10,-- en duopassagiers € 2,50. Ook hierover lees je alles op de website van de Culinair Bikers.

 

Uiteraard konden Pieter en Robert genoeg anekdotes ophalen over de ritten en hotelritten die ze in de loop der jaren al hadden gereden: naar België, Luxemburg, het Harzgebergte, de Eifel, langs de Moezel en natuurlijk ook door ons eigen mooie landje. Gezellige verhalen, een sfeer die je waarschijnlijk ook in de motorclub ervaart. Helaas stonden de motoren van beide heren nog ‘in het vet’ in de schuur, dus konden die niet gefotografeerd worden. Maar de mooie truien met het logo van de club mogen er ook zijn.

Pieter wil ons nog meegeven dat het heel leuk is om in clubverband te rijden, met name omdat bij deze vereniging de route en de stops vooraf worden gecheckt en alles goed voorbereid is.

 

Noteer vooral de sponsorrit van 4 september in uw agenda! En ook zonder motor mag u natuurlijk sponsoren!

Op de uitgebreide website van de motorclub vind je behalve informatie ook tips, toerverslagen, de agenda en nog veel meer. Eventuele nieuwe leden zijn van harte welkom. Ook kun je altijd een keer met een rit meerijden om te kijken of je het leuk vindt. Wanneer je dat wilt, kun je bellen met Peter 06-53765472 of mailen naar toercommissie@culinairbikers.nl .

 

W: culinairbikers.nl

W: rolerisuit.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven