Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Door de borden het verbod niet meer zien

16 maart 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - Fotografie Geert Dekkers

 

Heeft u de laatste tijd nog een bezoek gebracht aan de Asterdplas? Zo ja... wat viel u op behalve de vele zwarte vogelvliegers die de ganzen af moeten schrikken zodat ze niet het strand en grasveld onderpoepen?

 

Er staan momenteel, buiten de toch wel wat onhandig geplaatste hekwerken ook ontzettend veel borden bij de Asterdplas. Er komen er steeds meer bij om duidelijk te maken wat er allemaal wel of niet (meer) mag. Een handig kaartje met een 'waar bent u nu' punt maakt duidelijk waar je in het recreatiegebied kan genieten van de natuur en het zwemwater. Dat is lekker overzichtelijk.


Pictogrammen

Daaronder vind je op een aantal borden een hele rits verbodsborden. Voorheen stond er alleen een wit rechthoekig tekstbord maar nu zijn het vooral pictogrammen met tekst. Kennelijk zijn deze ook zo te begrijpen voor buitenlandse gasten.

Geen luide muziek bijvoorbeeld. Behalve dan als er het Duikbootfestival gehouden wordt, dan mag het wel, heel erg luid. Verder mag je er niet bbq’en of open vuur stoken. Je mag er niet duiken zonder boei. Je mag er niet met een motorboot varen, niet met brommers, scooters of ander gemotoriseerd vervoer komen. Vermoedelijk zijn er vanwege dat laatste verbod ook hekken geplaatst? Alleen hoe zit het nu met scootmobielen? Die hebben een motor en ze kunnen er maar lastig door zo. Of moet onze beperkte medemens nu maar afzien van een bezoek aan de Asterdplas?


…mag niet…

Je mag niet dronken zwemmen en ook voor zonsopkomst of na zonsondergang mag je er niet meer vertoeven. En niet naaktzwemmen. Dus geen 'skinnydipping in the dark'. Verder is overmatige alcohol verboden, de vraag is wanneer is het overmatig? Je mag er geen drugs gebruiken of shisha roken. Geldt dat ook tijdens het Duikbootfestival? Verder nog een mededeling dat je anderen niet tot last mag zijn. Verder is kamperen en overnachten een absolute no go..

En dan nog het verbod op honden en paarden tussen 1 april en 1 oktober. Waarbij de vraag of honden nu wel of niet los mogen lopen niet wordt opgehelderd. Een Bredase wethouder heeft ooit laten weten dat van 1 oktober tot 1 april honden er los mogen lopen, er geldt immers geen aanlijngebod. Hoe komt een paard trouwens nu door de hekjes? Moet die er over heen springen? Paard en wagen gaat zo niet meer lukken.

 

Boa’s

Er komen nieuwe groene boa's die dit alles gaan handhaven. Anderhalve fte zelfs. Dat wil zeggen 60 uur inzet per week. En die gaan ervoor zorgen dat alles volgens de regels verloopt. Ze gaan eerst waarschuwen en de vele nieuwe borden zijn hun voorlopers. Want zonder verbod of gebod geen strafbaar feit immers. Je kan niet iets strafbaars doen als je niet kon weten dat het strafbaar was. De overkill aan borden is echter landschapsvervuilend. Er kwamen steeds meer borden bij, ze overlappen elkaar en oude borden worden niet weggehaald.


Parkeren

Wil je bij de Asterdhoeve eten? Pas op..., parkeer je auto dan enkel tot zonsondergang bij de Asterdplas anders zit er een prent op want na zonsondergang mag je auto daar niet meer staan aldus het grote gele bord op de parkeerplaats. Dat betekent in de wintermaanden je maaltijd voor vijf uur in de middag nuttigen of met de fiets komen.

De gemeente heeft helaas niet meer gereageerd op onze vragen over de hekjes en scootmobielgebruikers.

 Terug Schrijf reactie

Reacties:

20 maart 2022 - 18:05:01
Jolande

Duikboot is 27 aug 2022 bij de Asterdplas.

18 maart 2022 - 21:54:42
Chantal

Less is more...Eens! Over het duikboten festival, dat is gelukkig al naar het Breepark verplaatst dit jaar...

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven