Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Aftrap project Veilig Muizenberg

10 maart 2022     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

 

Eind 2021 startte de pilot project Veilig Muizenberg. Een initiatief van buurtpreventen en professionals in de wijk. De opstapelende problematiek die speelt in deze aandachtswijk vraagt om een integrale aanpak. Woensdag 9 maart kregen alle huurders van de laagbouw in de wijk Muizenberg een informatieve ansichtkaart om de aftrap van dit project aan te kondigen.

 

Door je buren beter te leren kennen wordt een buurt veiliger. Het is een streven naar een fijnere en veiligere wijk, waar het prettig wonen is. Door duurzaam en persoonlijk contact met de bewoners kunnen de problematieken in de wijk Muizenberg gezamenlijk worden aangepakt.

 

RISC

Het project wordt benaderd via het RISC-model. RISC staat voor Ruimtelijk, Institutioneel, Sociaal en Crimineel. De projectgroep is gevormd door de voorzitters van de buurtpreventiegebieden (bewoners), de woonconsulent van woningcorporatie Laurentius, de wijkagent en wijkboa, de sociaal en fysiek wijkbeheerders vanuit de gemeente Breda en de wijknetwerker vanuit Surplus. Dit wordt ondersteund door Buurtpreventie Breda.

 

Vragenlijst

Om inzichtelijk te krijgen welke veiligheidsproblemen er onder de bewoners leven, wordt er een vragenlijst uitgezet. Te denken valt aan overlast, huisvuil dumpplekken, verkeersgedrag, criminaliteit, vergroening en het algemene gevoel van veiligheid.

 

De buurtpreventen hebben ervoor gekozen de vragenlijst persoonlijk bij de bewoners af te geven met informatie over het project Veilig Muizenberg en aan te geven hoe belangrijk het voor de wijk is. Samen met de professionals komen de buurtpreventen op 24, 25 en 26 maart langs de deuren. De lijsten kunnen, al dan niet anoniem, worden ingeleverd bij de buurtpreventen of worden verzameld bij de feestelijke Buurtdag.

 

 

Veilig Muizenberg Buurtdag

Op zaterdag 2 april volgt er een feestelijke Buurtdag in speeltuin het Blauwe Roodborstje aan de IJsbrandsberg. Op deze dag worden de vragenlijsten verzameld. Er komt een vrachtwagen met beamer, waarop de informatie door middel van een powerpointpresentatie te lezen is. Alle betrokken partners zullen aanwezig zijn, zodat de bewoners van Muizenberg kennis met ze kunnen maken en al hun vragen beantwoord kunnen worden. Indien mogelijk komt de politie met verschillende voertuigen die bezichtigd kunnen worden. Dit alles met muziek en er is kindervermaak.

 

Verbetergroepjes

Team Buurtpreventie verwerkt de uitkomsten van de vragenlijst in een rapport dat op zaterdag 16 april aan alle bewoners en betrokkenen wordt gepresenteerd in school Graaf Engelbrecht. Voor ieder probleem wordt een verbetergroepje gemaakt van bewoners met een professional op dat gebied, om het daadwerkelijk aan te pakken binnen een redelijke termijn.

 

Het doel is om meer sociale cohesie in de wijk te krijgen met een beter woongenot en een veiliger gevoel. Dit door de structuur van de verbetergroepen duurzaam te behouden, met een lage contactfrequentie. Mocht een probleem weer opspelen dan zijn de lijnen om het meteen weer aan te pakken kort.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven