Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Zwangerschapsyoga in de Haagse Beemden

18 januari 2022     Redactie Christel Huiting

 

Zwanger zijn. Het is iets moois, maar het brengt ook veel verandering in het leven van een vrouw. Hoe bereid je je op een rustige manier voor op het krijgen van een kind? Vooral in deze hectische tijd? Zwangerschapsyoga kan je ondersteuning geven, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel.

 

Het wekelijks samenkomen met andere zwangere vrouwen en het samen delen kan veel goeds brengen. Binnenkort start er wekelijks zwangerschapsyoga, hier in de Haagse Beemden.

 

Eerste stap

Saskia Damen (40) zal de lessen gaan begeleiden. Ze is al een aantal jaren yogadocent bij Yoga Globe en heeft vorig jaar een opleiding tot docent zwangerschapsyoga afgerond. Ze is enthousiast en klaar om te starten. “Voor mijzelf was zwangerschapsyoga een eerste stap die ik zette in de wereld van yoga, wat inmiddels een grote passie is geworden. Er gebeurt veel in het leven van een zwangere vrouw. Zwangerschapsyoga kan hierbij helpen. Je hoeft geen yogaervaring te hebben om aan te sluiten.”

 

 Wat kan zwangerschapsyoga voor je doen?

In de les worden er houdingen en oefeningen gedaan om het lichaam krachtiger te maken, in het bijzonder het bekkengebied. Daarnaast is er veel aandacht voor ontspanning en het gebruik van de ademhaling daarbij. Saskia: “Het gaat bij zwangerschapsyoga ook om het hebben van een rustpunt in de week. Het is een tijd van veel verandering en misschien ook wel veel onzekerheid. Hoe zal de bevalling zijn? Hoe zal het zijn om een kind te krijgen en ‘hebben’? Krijgen we de kinderkamer op tijd af?”

 

In de les

Saskia geeft tijdens de lessen aanwijzingen hoe je een houding het beste en veiligste uit kunt voeren. “Ik kijk in de les naar wat iemand nodig heeft. Dit kan een aanpassing in een houding zijn of juist wat meer ontspannen en wat minder je best doen. Het te goed willen doen brengt spanning in het lichaam. Je leert in de les om in verbinding te komen met je lichaam en ademhaling. Je mag ‘zijn’ en hoeft niet altijd te ‘doen’.”

 

Ademen

De ademhaling is een belangrijk middel om te ontspannen. ”We oefenen om goed te ademen. Blijven ademen is één van de belangrijkste dingen straks bij de bevalling.” Saskia kijkt ernaar uit om te starten in een kleine groep van minimaal drie en maximaal zeven dames.

 

De lessen zwangerschapsyoga zullen op donderdagavond plaatsvinden in de lichte ruime studio van Yoga Globe aan de Weidehek 8. Er is een flexibele instroom en er zijn regelmatig partneravonden. Op 3 februari is er een open les. Voor meer informatie, kijk op www.yogaglobe.nl

 

Adem in, adem uit.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven