Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Negen jubilarissen bij NBS Burgst

08 oktober 2021     Redactie en fotografie Monica Rijpma

 

Het lijkt wel de titel van een liedje van Toon Hermans: negen jubilarissen en eigenlijk waren het er nog meer, maar die worden later in het jaar in het zonnetje gezet. De basisschool aan de Groene Hil, met een dependance in Kroeten, grenst nu met de speelplaats aan het fietspad langs het groene hart van de landgoederenzone.

 

Maar Marina Bouman, administratief medewerkster en een van de jubilarissen, weet nog hoe het eruitzag toen de school bijna eerder dan omliggende huizen als eerste mijlpaal in de wijk aanwezig was. “Toen kwamen de jonge moeders bij wijze van spreken al naar de school met een dikke buik om hun ongeboren kind maar alsjeblieft in te mogen schrijven.” De laatste jaren was er echt sprake van vergrijzing en zagen we de aanmeldingen afnemen, maar het is ontzettend leuk om te zien dat mensen die hier zijn opgegroeid weer terug in de wijk komen wonen met hun jonge gezin.

 

Verjonging van de wijk

Ook jubilaris Sophieke Hinfelaar ziet die trend. Ze is naast leerkracht bij groepen 1 en 2 ook intern begeleider met specialisatie voor kleuters. Zelfs bij kleuters is al goed te zien hoe belangrijk de aandacht voor het individu is. Sophieke vindt het geweldig als ze dan opeens in de winkel een oud-leerling tegenkomt die boodschappen doet met haar nieuwe gezinnetje.

De kinderen van de kinderen die vroeger op school zaten, worden nu door hun ouders op school aangemeld.

 

De jubilarissen hadden geluk dat ze eindelijk het uitgestelde feest konden vieren en het werd er één om nooit te vergeten. Wat wil je met zoveel mensen die al jarenlang samenwerken; dat laat wel zien dat er een bijzondere sfeer is. Misschien mag je zelfs spreken van roeping!

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven