Zoekplaatje extra

14 augustus 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

Een extra zoekplaatje voor deze mooie zondag, maar wel even anders dan dat u van ons gewend bent.

De vraag is simpel: U ziet hier een logo van een automerk waar de merknaam van afgedekt is.

 

Deze laat je niet lopen: de Bredaille

14 augustus 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda introduceert de allermooiste medaille voor Bredase hardlopers. In samenwerking met Atletiekvereniging Sprint en vijf Bredase loopevenementen: de Dorpsloop Teteringen, de Tien van ’t Aogje, de 5 van Bavel, de Bredase Singelloop en de Haagse Beemden Loop.

Zondagspuzzel

14 augustus 2022     Redactie PuzzelBrein

Los onderstaande doorloper op, volg de instructies, …en win!

Muizenberg decor voor televisieopname

18 juli 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Foto’s Ton van Doorn en Anja Wierckx-

 

De buurt Muizenberg was op 17 november 2020 even het decor voor het SBS6 televisieprogramma ‘Hoeveel ben je waard?’ met presentator Viktor Brand. Een realityprogramma dat sinds 2015 op de buis verschijnt.

 

Samen met zijn crew was hij de hele dag in de Muizenberglaan/Thomasberg bezig met de opnames. In de Thomasberg stond een grote camper met tent waar Viktor en zijn crew voor de inwendige mens konden zorgen.

De deelnemers worden op een financiële weegschaal gezet. Hun inkomsten, schulden, bezittingen, zoals huis, spaargeld tot aan de smartphone toe worden door experts bekeken. Alles wordt bij elkaar opgeteld en afgetrokken om aan het einde van de rit te zien wat zij echt waard zijn.

 

Dierenliefhebbers Heidi en Marcel

Woordvoerder van SBS6/Talpa: “In de wijk Muizenberg gaat het om Heidi Schwarz en Marcel den Hollander. Viktor is bij dit stel uitgekomen, omdat het ontzettend aardige dierenliefhebbers zijn. Hij is bij hen op bezoek geweest om uit te zoeken hoeveel deze mensen uitgeven aan de dieren. Zij hebben er nogal wat, namelijk hond Arcan, vier katten, tien duiven, twee kippen en zeventig vissen.

 

Viktor wilde weten wat zij aan voer betalen en aan medische verzorging van de dieren. Maar ook aan andere zaken, zoals bijvoorbeeld de boodschappen en hobby's. Daarnaast is er een taxateur door het huis gegaan om de bijzondere verzameling landmeettoestellen van Marcel te taxeren.

De financieel expert dook in de financiën en ging op zoek naar schulden en financiële meevallers. Als alles op een rijtje is gezet, wordt de waarde van de deelnemers bekendgemaakt. Want uiteindelijk draait het allemaal om de hamvraag van het programma: Hoeveel zijn Heidi en Marcel waard?”

 

Facebook

Heidi: “Ik zag op Facebook van BN De Stem een post staan over mensen en hun huisdieren, daar reageerde ik op. Ruim een jaar later kreeg ik een mail van SBS6. Ik dacht dat het een grap was, maar bij navraag bleek het toch waar te zijn. Ik heb er lang over nagedacht, maar uiteindelijk toch ja gezegd.”

 

Marcel: “Wij willen met onze deelname voornamelijk laten zien dat je goed moet nadenken voordat je aan dieren begint. De verzorging kost een hoop geld. En wat uiteindelijk ons financieel plaatje is ziet u in augustus. Het was erg leuk om aan het programma mee te werken, maar ook héél intensief. En Viktor Brand is echt een hele sympathieke man.”

 

Heidi werkt een dag als administratief medewerker bij Intratuin en de andere dagen beheert zij een webshop. Marcel werkte van 1985 tot 2008 als landmeter voor een ingenieursbedrijf. Vanaf 2008 werkt hij bij het Waterschap. Aanvankelijk ook als landmeter en vanaf 2019 als databeheerder en coördinator van de landmeters.

 

Uitzending

Viktor Brand: “Voor het programma ‘Hoeveel ben je waard’, zijn wij voor de eerste keer in de Haagse Beemden geweest. Ik vind het een heel warm en ruim opgezette kindvriendelijke buurt. En het leuke was als ik buiten op straat liep, kwamen er allemaal hartelijke bewoners naar mij toe om een praatje te maken.”

 

Heidi en Marcel komen op 25 augustus aan bod. Iedere uitzending heeft een ander thema. Bij deze uitzending gaat het om de kostenpost van huisdieren. De eerste aflevering van ‘Hoeveel ben je waard?’ start op woensdag 21 juli om 20.30 uur op SBS6. Daarna is het programma wekelijks te zien.

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

EHP-makelaardij

 

 

 

^ Naar boven