Marianne Y. Naerebout

 

 

Atelier

Paardeweide 28

482 EH Breda

06 53 817 061

info@naerebout.nl

naerebout.nl 

 

Social media

Instagram: mynaerebout

Facebook: Marianne Y. Naerebout

Facebookpagina: Naerebout Art

LinkedIn: Marianne Y. Naerebout

 

Disciplines

Beeldhouwen
Grafiek
Installaties
Keramiek
Mixed Media
Mozaiek
Schilderen
Tekenen

 

Biografie

Curaçao is het eiland waar de basis wordt gelegd voor een kleurrijk en reizend leven. Haar 1e levensjaren in deze tropische omgeving hebben een enorme impact op haar verdere leven. We weten nu dat een wereld zonder kleur ondenkbaar is voor Naerebout.

 

Na haar studies aan de Pedagogische Academie te Rotterdam en de Kunstacademie St. Joost te Breda vertrekt zij weer naar het buitenland waar zij elf jaar woont en werkt in Israël, Oman, Syrië, Maleisië en Gabon. Daarna volgt een periode van 10 jaar wonen en werken in Amerika. Vanaf 2007 vind je haar afwisselend in Tanzania, waar zij geniet van haar huis en atelier, de bush, de flora en de fauna en de inspirerende Maasai kleuren. In al deze landen kan zij de inspiratie opdoen die haar werken steeds herkenbaarder maken. Materialen als doek, papier, polyester, acrylaat, hout, metaal en alles wat zij verder tegenkomt wordt gevormd tot haar eigenwijze kunstwerken.

 

De Naerebout-stijl: De 4 elementen, water, lucht, aarde en vuur zijn belangrijk. Haar vissen staan centraal voor het water, haar vogels voor de lucht, haar maskers voor de aarde en de kleur voor het vuur. Met een touch van inspiratie vanuit verschillende culturen zoals o.a. de Maya's, de Indianen en de Maasai. En altijd weer die opvallende eigenschap KLEUR! Haar DNA.

 

En tot op vandaag blijft Naerebout het avontuur opzoeken tijdens haar reizen. Als internationaal bekend kunstenaar is zij onderwerp van radio- en televisie interviews en uiteenlopende tijdschriften. In 2022 ontvangt zij de 1e International Prize Paris in Carrousel Du Louvre, in 2023 The Donatello Prize in Florence en de Pegasus Prize in Venetië. Haar kunst heeft inmiddels een belangrijke plaats ingenomen in verzamelingen van musea, kunstgaleries, particulieren, verzamelaars, bedrijven, kunstliefhebbers en iedereen die gewoon verliefd wordt op haar opvallende kunstwerken. 

 

<<overzicht

 

 

 

 

^ Naar boven