Linda de Geus

 

Atelier

Padakker 83
4824 SW Breda

06 42 17 65 21
info@tuinstudiolindegroen.nl 

tuinstudiolindegroen.nl 

 

Disciplines

Beeldhouwen

Keramiek

 

 


Biografie

Linda de Geus (1959) is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg, richting Keramiek en Ruimtelijke Vormgeving (1978-1984). Zij werkt parttime als kunstenaar in de Haagse beemden. Daarnaast heeft zij een tuinontwerpbureau en is docent techniek.

 

Linda: “Klei is een geweldig materiaal, heel puur en aards. De beelden die ik in klei maak zijn de ene keer ruimtelijk en fragiel, de andere keer stevig en volumineus, maar altijd figuratief, herkenbaar en toegankelijk. Soms combineer ik klei ook met andere materialen zoals bv ijzerdraad, takken of veren. Mijn inspiratie vind ik in de natuur, landschappen en vooral in mensfiguren. Soms worden beelden in brons gegoten, zodat ze ook in een tuin geplaatst kunnen worden”.

“Na mijn studie aan de Academie voor Beeldende Vorming te Tilburg (1978-1984), afstudeerrichting Keramiek en Ruimtelijke Vormgeving, ben ik jarenlang werkzaam geweest als docent beeldende vorming in het voortgezet onderwijs. Vanaf 2003 heb ik weer tijd genomen mijn eigen creativiteit te ontplooien en ruimte te geven”.

 

<<overzicht

 

 

 

 

^ Naar boven