Atelier

Neteltuin 18
4824 PG Breda
Grafiek, Hout en Glas
habinterart@planet.nl / baren309@planet.nl
06 510 94 890

 

Exposeert

 Wijkcentrum Heksenwiel

 

Disciplines

Glas
Grafiek

Hout 

Hanneke Barendregt

Biografie

Hanneke Barendregt is in 2006 afgestudeerd aan de St Joost Academie in Breda op het onderdeel Grafiek. Als kunstenaar wil zij de kijker de schoonheid van leegte laten ervaren in een nieuw gecreëerde werkelijkheid. Haar inspiratie haalt zij uit de metafysische schilderijen van Georgio Di Chirico.

 

In de loop der jaren is haar werk geëvolueerd van werk aan de wand tot ruimtelijk werk. Naast grafiek is daar ook het gebruik van hout en glas bijgekomen. Meer en meer zijn haar roots in de Architectuur in haar nieuwste werken terug te vinden.

 

Naast haar grafische werk maakte Hanneke in 2012 voor het eerst kennis met casting glas, een procedé met vaste vormen in glas. Dat gebeurt m.b.v. wasvormen en gipsen mallen waarin glas wordt versmolten in de oven.

 

Het maken van de houten mallen werd voor Hanneke op den duur een doel op zich. Het opbouwende karakter sprak haar steeds meer aan. En zo ontstonden kleine en grotere Boekenhuisjes van hout, waarmee zij weer aansluiting zocht met haar grafische werk. 

 

<<overzicht

 

 

 

 

^ Naar boven