Atelier

Antonieta Derksen Ponce

Petronella Moenstraat 23

4822 VG Breda

Tel. 0615-021666

amorporelarte

mantonietaderksenponce7@gmail.com

 

Exposeert

Wijkcentrum Heksenwiel

 

Disciplines

Keramiek
Schilderen
 

<< naar overzicht

 

Antonieta Derksen Ponce

Biografie

Mijn naam is Maria Antonieta Derksen Ponce, docent Kunst en kunstenares. Schilderen is voor mij een vorm om mijn eigen wereld te uiten en te delen met het buiten wereld. Een oneindige zoektocht naar beelden die emoties, standpunten en herinneringen vertegenwoordigen.

 

Mijn beelden spatten van de kleuren, waar het blauw overheersend is en het klein beetje goud onvermijdelijk. Er wordt gezegd dat mijn stijl heel latijns-Amerikaans is, en als ik bezig ben denk ik er niet over, waarschijnlijk draag ik onbewust een kleurrijke achtergrond; herinneringen aan de zomer in Chile, aan de kleuren van ‘mantas’ van Peru, aan het landschap in Colombia… en het overheersende blauw; het intens geurig, diepe Stille Zee en zijn oneindige blauw–groen tonaliteiten.

 

Ik heb me gevormd als kunstenares en docent van kunst aan de Academie van Sint Joost te Breda en aan Fonty’s hogeschool te Tilburg. Na mijn afstuderen heb ik mij verder zelf ontwikkeld als kunstenares en lerares, terwijl ik lessen geef aan volwassenen cursisten. Met vriendelijke groet, Antonieta 

 

<<overzicht

 

 

 

^ Naar boven