Lezing over de oorlogsvlieger Otto Smik

30 oktober 2024     Ingezonden door museum De Rijf

Lezing Otto Smik Museum De Rijf Spitfire AceLezing: woensdag 30 oktober, 19.30 uur. Museum de Rijf, Brielsedreef 39a. Het bijzondere leven van de Tsjecho-Slowaakse Spitfire Ace Otto Smik en zijn onderduikperiode in Prinsenbeek door Jasper Brinksma.

Toneel

30 oktober 2024     Ingezonden door Toneelgroep Haagse Beemden – Foto Alex De Vliegere

Toneelgroep Haagse BeemdenToneelgroep Haagse Beemden heeft half oktober een speltraining afgerond. In de evaluatie heeft een van de spelers een beschouwing gegeven over de zestien maanden die hij nu toneel speelt. Wij delen graag zijn verhaal met u.

Patiënten met longkanker krijgen nog meer controle over hun behandeling

30 oktober 2024     Ingezonden bericht

Amphia controle over behandeling longkankerIn oktober is Amphia gestart met de ‘Longkanker keuzehulp’. Wanneer een patiënt te horen krijgt dat hij longkanker heeft, komt er veel op ze af. Wat is het, in welk stadium zit de patiënt en vooral wat zijn de behandelopties?

Patiënten met longkanker krijgen nog meer controle over hun behandeling

30 oktober 2024     Ingezonden bericht

Amphia controle over behandeling longkanker In oktober is Amphia gestart met de ‘Longkanker keuzehulp’. Wanneer een patiënt te horen krijgt dat hij longkanker heeft, komt er veel op ze af. Wat is het, in welk stadium zit de patiënt en vooral wat zijn de behandelopties?

 

De keuzehulp geeft de patiënt de mogelijkheid om alle informatie rustig te laten bezinken, maar nog belangrijker, het geeft ze de kans om meer controle te hebben over hun eigen behandeling. Patiënten met longkanker geven al aan het gevoel hebben samen met de longarts te beslissen over de behandeling. Met deze keuzehulp versterken we dat gevoel nog meer. We blijven bezig met ontwikkelen, alles om het voor de patiënt zo goed mogelijk te doen.

 

Samen beslissen over eventuele behandelingen

Santeon en Zorgkeuzelab ontwikkelden samen de ‘Longkanker keuzehulp’. Amphia is één van de twintig ziekenhuizen die dat hulpmiddel inzet. Het idee achter dit hulpmiddel is de patiënt meer regie geven over zijn of haar behandelplan. In de keuzehulp kunnen patiënten alles lezen over lonkanker en het stadium waar ze in zitten. Afhankelijk van het stadium zijn er verschillende behandelopties. De keuzehulp nodigt patiënten uit om een aantal vragen te beantwoorden over hun situatie en over hun wensen. Aan de hand van die keuzehulp krijgen patiënten een overzicht van de behandelopties en de invloed die behandelingen op hun dagelijkse activiteiten heeft. Een keuze kan ook zijn om niet meer te behandelen.

 

De keuzehulp geeft soms andere inzichten

Tijdens het diagnosegesprek en het bespreken van de behandelopties ontvangt de patiënt inloggegevens voor de keuzehulp. Thuis vult de patiënt online zijn gegevens en wensen in. De samenvatting van deze informatie neemt de patiënt mee naar het keuzegesprek met de arts. Samen bespreken ze de wensen en de behandelopties. “Sommige patiënten hebben vooraf al bedacht welke behandeling ze willen. De keuzehulp geeft ze soms andere inzichten.” zegt dokter van de Leest, longarts in Amphia. Een patiënt de opdracht geven om de keuzehulp thuis in te laten vullen, zorgt ook voor een natuurlijke time-out. Een moment van rust, informatie verwerken in hun eigen omgeving en de eerste emoties een plek geven. De keuzehulp is ook een goed hulpmiddel om de opties thuis met familie of vrienden bespreekbaar te maken.

 

Op de foto: Maatje Schaffelaars (Oncologieverpleegkundige) en dr. Cor van der Leest (Longarts).

 

Terug Schrijf reactie

Taxiwerq

Taxiwerq zoekt taxichauffeurs

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven