Een tuin met liefde

08 september 2024     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

Een tuin met liefde Jupiterlaan Haagse BeemdenUw redacteur bracht een bezoekje aan een tuin in de Jupiterlaan. Het was een stralende zonnige dag. Verschillende flatbewoners legden de laatste hand aan het tuinieren en opruimen. Anderen hadden al plaatsgenomen op de bankjes en tuinstoelen rondom de tafel, vooraan in de tuin.

 

Mee de natuur in?

08 september 2024     Ingezonden door IVN Dintel- en Marklanden – Fotografie Krijn Breen en Paul Mennema

IVN Dintel en Marklanden Krijn BreenDe natuurkalender van IVN Dintel- en Marklanden staat weer vol met uiteenlopende natuuractiviteiten waar ‘jong & oud’ aan mee kunnen doen. Zoals wandelingen met gids, thema-avonden over roofvogels en meer.

Het post CoMed tijdperk is aangebroken

08 september 2024     Column Pennetje

PennetjeDriewerf hoera! CoMed is historie geworden. Net als duizenden medebewoners van de Haagse Beemden was ik op zoek naar een nieuwe dokter.

Snelle noodles met groenten en ei

19 juli 2024     Redactie Simone Baars - bron Jumbo

Jumbo Snelle noodles met groenten en eiEen hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 20 minuten! Hallo lezers, nou, het lekkere weer schijnt wat door te zetten! Héél fijn voor de vakantiegangers of thuisblijvers in eigen land. Tja, Nederland is een prachtig land met zeer veel mooie plekjes. Echter...soms zou er een dak op ons land moeten zitten! Als het droog is kun je in ieder geval buiten vertier zoeken... Oké, het recept van deze week!

 

Dit lekkere, snelle gerecht is natúúrlijk weer makkelijk en prima te bereiden op bijvoorbeeld de camping of gewoon om een makkelijk dagje te hebben in de keuken! U kunt dit gerecht eventueel uitbreiden met verse kip of een vega variant. Óók te maken met volkoren noodles, verse noodles, spaghetti, macaroni, courgette slierten, rijst... kortom: laat uw creatieve keukenbrein erop los! In plaats van een gebakken eitje is bijvoorbeeld een sateetje, vers gemaakt en gegrild op de bbq of uit de diepvries óók smakelijk hoor!

 

Olie

Zonnebloemolie is een plantaardige olie en wordt gewonnen uit de ‘pitten van de zonnebloem.’Het is een heldere, goudgele olie met een zachte smaak. Na het uitpersen van de pitten wordt het resterende meel gebruikt als veevoer! Ook kunt u olijfolie gebruiken. Olijfolie is beter dan zonnebloemolie want olijfolie bevat meer gezonde vetten en vitamines dan zonnebloemolie.

 

Cambodjaanse wokgroenten bevatten peultjes, taugé, paprika en gele wortel. Lekker vers en fijngesneden... te gebruiken in diverse wokgerechten of soepen!

 

Noodles

‘Instant’ noodles of noedels zijn makkelijk en snel klaar te maken door toevoeging van kokend water; eventueel nog kruiden erbij en dan goed roeren. Eerlijk? Het is niet écht een gezond product. Er zitten bijna geen vitamines of vezels in! De meeste noedels bevatten tarwemeel, palmolie, zout en smaakversterkers.

 

Wil u het gezonder aanpakken?

Dan is het dit recept, zoals ik eerder al schreef, ook snel en makkelijk te maken met bijvoorbeeld verse noedels, spaghetti, macaroni, rijst (glutenvrij!) of courgettesliertjes!

 

Gebakken uitjes worden gemaakt van fijne, geselecteerde uitjes die van een deeglaagje worden voorzien en vervolgens gebakken in plantaardige olie. Door het deeglaagje krijgen de uitjes een krokant jasje. Uien bevatten polyfenolen (antioxidanten) die ontstekingsremmend werken... een wondermiddeltje voor je gezondheid!

 

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie; 2 zakken Cambodjaanse wokgroenten (400 gram); 4 pakjes instantnoodles met kipsmaak (ca. 60 gram); 4 eieren; 4 el gebakken uitjes. Wokpan en koekenpan.

 

Bereidingswijze

  1. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de groenten 5 minuten.
  2. Breek de noedels in stukken en voeg toe aan de wok, samen met de smaakversterkers uit de verpakking. Voeg 500 ml water toe en breng aan de kook. Kook al omscheppend circa 4 minuten tot de noedels gaar zijn.
  3. Verhit in een koekenpan de rest van de olie en bak er 4 spiegeleieren in.
  4. Verdeel de noedels met de groenten over 4 borden en leg er een gebakken eitje op. Bestrooi met de uitjes en eventueel een scheutje ketjap! Wat augurkjes! Laat het u smaken!!

 

Voedingswaarde per persoon

551 kcal/vet 29 gram, 11 gram verzadigd/54 gram koolhydraten, 8 gram suikers/5 gram vezels/16 gram eiwit/3,5 gram zout/200 gram groenten.

 

Wijntip

Frankrijk: Pinot Gris; droge witte wijn

Frankrijk: Gewürztraminer; droge witte wijn

Frankrijk: Riesling; droge witte wijn

Oostenrijk: Grüner Veltliner; droge witte wijn

Frankrijk: Provence, Côtes de Provence; frisse, droge rosé wijn

Frankrijk: Pinot Noir; soepele rode wijn, mag iets kouder gedronken worden

Frankrijk: Cabernet Sauvignon; droge rode wijn.

 

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven