Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Star-shl opent speciale kinderkamer voor bloedafname

06 juli 2024     Advertorial Star-shl

 

Met het doorknippen van het lint opent Sophie officieel de KinderkamerElke leeftijd in goede handen

Star-shl opent speciale kinderkamer voor bloedafname in Haagse Beemden

Breda - Bijna elk kind vindt bloedprikken spannend. Bij Star-shl begrijpen ze dat. Daarom hebben zij sinds kort speciale kamers voor bloedafname bij kinderen. Met een speelse inrichting en met medewerkers die hiervoor getraind zijn door het Sophia Kinderziekenhuis. Er is alle tijd, aandacht en afleiding. De eerste feestelijke opening vond 3 juli jl. plaats in Medisch Centrum Westerhage in Breda. Op de Ignatiusstraat is er al langer een vergelijkbare kinderkamer en binnenkort volgen meer locaties.

 

Prikangst is angst voor prikken met een injectienaald

Maar liefst 1 op de 3 volwassenen in Nederland heeft er in meer of mindere mate last van. Eén op de duizend Nederlanders heeft een extreme variant van prikangst en mijdt elke prik. Hierdoor wordt soms zorg vermeden. Dat is natuurlijk geen wenselijke situatie. Prikangst bij volwassenen is niet zelden het gevolg van een traumatische ervaring op kinderleeftijd. Voor Star-shl genoeg redenen om extra aandacht te gaan besteden aan kinderen.

 

Sophie wordt geprikt in de speciale Kinderkamer terwijl ze afgeleid wordt door een mooie posterAfleiding en aandacht

De kinderkamers zijn ontworpen met kleuren en speelse elementen die de verbeelding van het kind prikkelen. Deze zorgen voor afleiding tijdens de bloedafname. De medewerkers bloedafname zijn door de training uiterst bekwaam in het omgaan met kinderen, zowel emotioneel als fysiek. Ze zorgen ervoor dat de bloedafname zo comfortabel mogelijk verloopt.

 

In goede handen

Eefje Verschuuren (sectordirecteur bloedafname en medische logistiek): "Alles wat we doen bij Star-shl, staat in het teken van mensen. Ons doel is om iedereen, ongeacht hun levensfase of omstandigheden, de best mogelijke ondersteuning te bieden. Kinderen hebben hierbij onze extra aandacht. Voor hen en hun ouders of verzorgers willen we een geruststellende en veilige omgeving creëren.”

 

Feestelijke opening

In het bijzijn van enkele kinderen en in aanwezigheid van Ronald Roothans, de huisarts van het Medisch Centrum Westerhage, is de kinderkamer in Medisch Centrum Westerhage op feestelijke wijze geopend. Eefje Verschuuren en Jolanda van Riel (teamleider bloedafname) hebben samen met Sophie (9 jaar) het lintje doorgeknipt. Iedereen kan hier van maandag tot en met vrijdag van 08.00-11.00 uur terecht voor bloedafname, een afspraak maken is niet nodig. Adres: Muizenberglaan 13 in Breda.

 

Uitbreiding naar meer locaties

Bij Star-shl zijn ze ervan overtuigd dat jonge patiënten de aandacht verdienen die ze nodig hebben, en dat goede zorg beschikbaar moet zijn voor iedereen. Daarom breidt Star-shl deze dienstverlening de komende tijd steeds verder uit, waarbij in het begin de meeste focus ligt op de regio’s West-Brabant en Zeeland. Onder andere de bloedafnamelocaties in Oosterhout en Etten-Leur krijgen binnenkort ook een kinderkamer.

 

 

Star-shl Westerhage - Breda
Logo Star-shl

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven