Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Keti Koti voor iedereen

01 juli 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Keti Koti verbreek de ketenen

 

Vandaag, op 1 juli, wordt herdacht dat op 1 juli 1863 de slavernij werd afgeschaft in Suriname en de Nederlandse Antillen. Het instituut NiNsee, het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis en het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Oosterpark te Amsterdam zijn hiermee verbonden.

 

Een officiële nationale feestdag is Keti Koti nog niet. Met het Keti Koti festival wordt vooral gelijkheid, verbinding en vrijheid gevierd. Deze pijlers zijn het fundament voor een mooie toekomst. Keti Koti is daarom een festival dat voor alle Nederlanders een impuls moet geven zuinig te zijn op deze belangrijke waarden in de maatschappij.

 

Hoe vaak komt het niet voor dat je tijdens je leven ineens gedwongen wordt een tijdje gehoor te gegeven aan bijvoorbeeld de tirannieke dwang van een overheidsinstantie, je baas of nare familieleden? Als een slaaf heb je dan te doen wat je wordt opgedragen. Doe je dat niet dan heeft dat nare gevolgen.

 

Wakker schudden

Het jaarlijkse Keti Koti festival wil iedere Nederlander weer even wakker schudden en doen beseffen dat vrijheid niet altijd vanzelfsprekend is. Laten we er daarom zuinig op zijn en alert blijven, voor jezelf en voor je medemens. Er waren vandaag bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in het Oosterpark weer een aantal bijzondere sprekers te gast waaronder Mark Rutte.

 

NiNsee voorzitter Linda Nooitmeer betreurde het dat de Tweede Kamer niet vertegenwoordigd was. De sfeer was gemoedelijk en gezellig. De mensen die in prachtige kostuums en traditionele kleding waren gekomen stalen de show. Op het museumplein waren in de middag diverse optredens, gecombineerd met heerlijke hapjes in de vele kraampjes. Een dag om niet te vergeten.

 

Keti koti traditionele kostuums

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven