Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Wie zet jij in het zonnetje?

29 juni 2024     Ingezonden bericht

Zonnebloem logo 75 jaarDit jaar bestaat Nationale Vereniging de Zonnebloem 75 jaar. Dat kunnen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Aanstaande zondag 30 juni start om 13.00 uur in Intratuin Breda de landelijke actie ‘Ik zet jou in het zonnetje’.

 

Evanthia Seeds & Plants heeft een speciale potzonnebloem ontwikkeld: Sunsation Sunflower. Dit jaar vieren wij ook onze vijfjarige samenwerking, waarbij van elke verkochte potzonnebloem in actieverpakking € 1 naar het geweldige werk van de Zonnebloem gaat. Met deze actie zet de Zonnebloem haar 29.000 vrijwilligers symbolisch in het zonnetje. Zij zetten zich elke dag in voor mensen met een lichamelijke beperking, zodat zij aangesloten blijven bij de samenleving.

 

Sunsation Sunflower De Zonnebloem Feestelijke actie

Maar ook zien we ons jubileum als kans om nogmaals te laten zien hoe belangrijk toegankelijkheid is voor onze doelgroep. De Zonnebloem vindt dat iedereen met een lichamelijke beperkingen onbezorgd en onbeperkt deel moet kunnen nemen aan de samenleving. Breda is in 2018 bekroond met de prestigieuze ‘Access City Award’ voor haar toonaangevende inspanningen op het gebied van toegankelijkheid. Sindsdien heeft de gemeente zich toegewijd aan het verbeteren van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

 

Openingshandeling door burgemeester Depla

De burgemeester opent op 30 juni bij Intratuin Breda om 13.00 uur de actie ‘Ik zet jou in het zonnetje’. Directeur van Nationale Vereniging de Zonnebloem, Marc Damen zal daarna het woord nemen en alle vrijwilligers bedanken voor hun tomeloze inzet. Onze kersverse Zonnebloemambassadeur John de Bever zal een aantal liedjes zingen voor de lokale Zonnebloemafdelingen.

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven