Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Feest op winkelcentrum Heksenwiel

23 juni 2024     Redactie Nelleke van der Zee

Jubileum Heksenwiel seniorenlunch

 

Vier dagen lang viert winkelcentrum Heksenwiel feest vanwege het 30-jarig jubileum. De winkeliersvereniging heeft samen met Ruud Hendrikson van Buro Ruud weer een blik met activiteiten opengetrokken om het winkelend publiek te laten genieten van diverse gezellige gebeurtenissen. Maar hoe is het allemaal begonnen in 1994?

 

Om daarachter te komen zocht HBN-MP contact met Wilbert Rombouts, voorzitter van winkeliersvereniging Heksenwiel. “Ik kijk over het algemeen positief terug op de afgelopen dertig jaar”, zegt Wilbert, eigenaar van kapsalon Kapsones. “Het winkelcentrum begon in 1994 met verschillende winkels en vier banken. Door de verandering van de tijd verdwenen er helaas veel winkels en banken. De groei van de wijk naar 35.000 inwoners, waarvoor het winkelcentrum bestemd was, bleef ook uit. De mooiste verandering die ik heb meegemaakt is de vergroening van het plein. Hopelijk kunnen wij met zijn allen ook iets bedenken voor het watertheater en die omgeving, zodat die ruimte ook weer mooi is! Ik vind dat wij nu een mooi winkelcentrum hebben voor de boodschappen en de dagelijkse behoeften. Het zou fijn zijn als er weer een bakker komt. Ik ben ook blij dat er eindelijk een rotonde gaat komen en ik hoop dat er snel een tweede komt, dit zal de verkeerssituatie veel veiliger maken!”

 

Organiseren
Ruud Hendrikson van Buro Ruud is de drijvende kracht achter de activiteiten die bij bijzondere gelegenheden op winkelcentrum Heksenwiel worden georganiseerd. Ruim twaalf jaar werkt hij samen met de winkeliersvereniging om activiteiten te organiseren die mooi aansluiten op het thema van het feest. “Ik kijk terug op een leuke samenwerking met de winkeliersvereniging. Zij staan mij toe om leuke activiteiten te bedenken. Vooral met de eigenaar van Jamin had ik vroeger een leuke samenwerking. Het contact met de winkeliersvereniging is altijd heel leuk. Momenteel zijn wij bezig om de aankleding van het winkelcentrum te verbeteren. Met lichtjes of lampions. Wat nog in het vat zit is om rondom het watertheater iets te gaan organiseren. Terrasjes zouden daar ook erg leuk zijn. Maar dan moet de gemeente de omgeving daar wel goed schoonhouden!”

 

Jubileumfeest 30 jaar winkelcentrum Heksenwiel

 

Feestprogramma
Zoals wij al aangaven zijn er diverse leuke activiteiten op het winkelcentrum:
- Woensdag 26 juni van 13.00 tot 17.00 uur: Kidsday. Kinderen kunnen zich laten schminken door de zingende schminkster of een ritje met de trein maken. Ook worden zij getrakteerd op poffertjes.

- Donderdag 27 juni van 11.00 tot 14.00 uur: Seniorendag voor 60 plussers met van 11.00 tot 12.00 uur een lunch waarvoor men zich kan opgeven bij de Alexanderhoeve. Om 12.30 uur begint de bingo met mooie prijzen, maar bij een valse bingo wordt van de deelnemer verwacht dat die uit volle borst gaat meezingen. Het muzikale intermezzo is in handen van Johnny Valentino.

- Vrijdag 28 juni: ‘Surpriseshoppen’. Het winkelend publiek maakt kans te worden verrast door het team van ‘Surpriseshoppen’ en door hen het geld van hun aangekochte waar terugbetaald te krijgen.

- Zaterdag 29 juni staat in het teken van de EK. Het plein wordt omgetoverd in het EK voetbalplein voor kids. Daar wordt ook het grote cadeauspel gespeeld. Er loopt een EK-bandje over het winkelcentrum en er is ook straattheater.

 

F: winkelcentrumheksenwiel

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven