Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Bredase dokters hebben eigen opvang geregeld voor patiënten zonder huisarts

21 juni 2024     Ingezonden door Huisartsen Zorggroep Breda

HZG Breda Huisartsen ZorggroepZoals in andere regio's zijn veel praktijken in Breda en omstreken al overvol en hanteren een patiëntenstop. De zorgvraag groeit namelijk harder dan het aantal huisartsen, assistenten en verpleegkundigen en harder dan er praktijkruimte bijgebouwd wordt.

 

Denk daarbij ook aan de nieuwe wijken die ontwikkeld worden. Er komen door maatschappelijke ontwikkelingen veel meer vragen bij de huisarts terecht dan voorheen en deze blijven daar omdat vervolgzorg ook te weinig personeel heeft. In de wijk Haagse Beemden laat zich dit nu door de onzekerheid over de Co-med praktijk het meest voelen. Waar kan de patiënt terecht die geen vaste huisarts heeft?

 

De Bredase huisartsen hebben samen een oplossing en opvang gecreëerd voor inwoners die om een verschillende redenen geen vaste huisartspraktijk hebben. De bijna honderd huisartsen verenigd in Huisartsen ZorgGroep Breda hebben zelf Thuisdok.nl opgezet waar inwoners in heel de regio Breda zich digitaal kunnen inschrijven. De intake en het eerste contact verloopt digitaal, maar als het nodig is kunnen patiënten dezelfde dag nog een afspraak krijgen bij een aangesloten huisarts in een praktijk in Breda.

 

Thuisdok is daarmee een gezamenlijke extra huisartspraktijk van de HZG Breda huisartsen die volwaardige huisartsenzorg organiseert. Waarbij de lokale behandelend huisarts inzage heeft in het medisch dossier van de Thuisdok patiënt net als de Huisartsenspoedpost Breda dat heeft. Dat dossier moet door de voorgaande praktijk na inschrijving overgedragen worden bij wet, maar vereist medewerking en kost enige tijd. Het is daarom raadzaam voor patiënten om zich alvast in te schrijven voordat zorg echt nodig wordt. Zodra er ruimte komt in een bestaande of nieuwe praktijk in de buurt worden de ingeschreven patiënten door Thuisdok daar actief naartoe verwezen.

 

Dankzij Thuisdok kunnen alle patiënten op een innovatieve wijze toch in en om Breda de volledige huisartsenzorg ontvangen die nodig is. De Bredase huisartsen willen de inwoners zonder vaste huisartspraktijk aanraden zich direct bij Thuisdok in te schrijven om vele teleurstellende telefoontjes naar de overbelaste praktijken met een patiëntenstop te voorkomen.

 

Voor informatie en inschrijving bij Thuisdok kan men terecht bij de inschrijfbalie in Medisch Centrum Haagse Beemden of op Thuisdok.nl.

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven