Dit was Aqua Mundo

16 juli 2024     Ingezonden bericht

Aqua Mundo 2024Breda blikt terug op een stralende editie van Expeditie Aqua Mundo. Het is de vijfde editie van Bredaas' eigen meerdaagse wandelevenement, georganiseerd door BredaWandelt. "Het begint traditie te worden om al wandelend samen de zomer in te luiden."

Breda blijft zich inzetten voor dieren

16 juli 2024     Ingezonden door Gemeente Breda

logo Gemeente BredaBreda is een diervriendelijke gemeente. Dieren moeten hier een zo veilig en dierwaardig mogelijk leven kunnen hebben. Het college van burgemeester en wethouders heeft in de nota ‘Dieren in Breda’ nieuwe afspraken vastgelegd. Deze nota wordt binnenkort besproken door de gemeenteraad.

 

Maden in de kliko? Voorkom ze met deze tips!

15 juli 2024     Van onze redactie

Kliko madenDe zomer is heerlijk, maar brengt ook maden in de kliko met zich mee. Gelukkig is er met een paar simpele stappen een hoop ellende te voorkomen.

Blije kindergezichten bij de Buitenspeeldag

15 juni 2024     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Natasja Donkers

Buitenspeeldag dartvoetbal

 

De Nationale Buitenspeeldag wordt op de tweede woensdag van juni gehouden. Het is een initiatief van Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon en wordt al meer dan tien jaar georganiseerd. Dit jaar waren er maar liefst zeshonderdzesenvijftig activiteiten in heel Nederland. HBNieuws – Modern Prinsenbeek ging dit kijken bij kinderboerderij De Sik en in Park Kesteren naast Ontmoetingscentrum De Sleutel.

 

Gelukkig waren de weergoden dit jaar de organisatoren: Ontmoetingscentrum De Sleutel, Kinderboerderij De Sik en Grote Broer Grote Zus goed gezind. Voorgaande jaren hebben zij de Buitenspeeldag uitgesteld vanwege het slechte weer. Bij Kinderboerderij De Sik zijn de kinderen al lekker aan het springen op de twee springkussens. Speciaal voor de kleintjes staat er de Unicornspringkussen. Het is nog vrij rustig als HBN-MP het terrein opwandelt. Medewerkster Mireille: “Wij hadden wel gehoopt op een wat hogere opkomst, maar ik weet niet hoe druk het bij Park Kesteren is. Ik hoorde ook dat er meerdere activiteiten in de wijk gaande zijn. Breda Actief schijnt ook iets te hebben georganiseerd op het Cruyff Court. Vandaag hebben wij het Unicornspringkussen en de Jungle Safari.”

 

Schminken
“Daarnaast kunnen de kinderen zich laten schminken door onze vrijwilligers”, vervolgt Mireille haar verhaal. “Totaal zijn wij met acht vrijwilligers om er een gezellige middag van te maken. Deze middag is hier bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 8 jaar. Wij zijn natuurlijk ook volop bezig met de voorbereidingen voor ‘Park Kesteren’ dat op 9, 10 en 11 juli wordt gehouden. Ik heb trouwens ook een nieuwtje. Over twee weken krijgen wij twee nieuwe biggen.” Bij Tessa, Tiny en Besma staan de kinderen in de rij om hun gezichten te laten schminken.

 

Mica wordt door zijn eigen moeder Doree geschminkt en broertje Joël wordt omgetoverd tot Sonic door Tessa. Moeder Daniëlle Besems is met haar drie kinderen voor de eerste keer naar deze Buitenspeeldag gekomen. “Ik vind het belangrijk dat de kinderen buitenspelen. Thuis gebeurt dat niet zo vaak, maar wij zitten regelmatig op de camping en daar zijn zij hele dagen buiten. Haar dochter Lisa 11 jaar wil wel iets vertellen: “Ik vind het hier heel leuk. Ik houd ervan om op de springkussen te springen. Als je buitenspeelt, kan je leuke dingen samen met je vrienden doen. Eigenlijk vind ik het wel vreemd, dat er hier ook dieren zijn!”

 

Park Kesteren
Onderweg naar Park Kesteren ontmoet HBN-MP vader Georgie met zoontje Jayson (6 jaar). Zij hebben net bij Park Kesteren gekeken en gaan naar de Kinderboerderij. Georgie: “Ik vind buitenspelen heel belangrijk voor kinderen. Dan zijn ze eindelijk eens achter de computer vandaan. Jayson mag nog niet alleen buitenspelen, daar heeft hij het karakter niet voor. Deze Buitenspeeldag vind ik erg gezellig en leuk.” Grote Zus Jade zit als begeleidster bij het Voetbalspringkussen. Zij werkt al twee jaar als vrijwilliger bij GBGZ. “Het is erg gezellig vanmiddag. De kinderen kunnen doen wat zij willen en zij spelen ook met elkaar”, zegt Jade. Zümra (11 jaar) komt regelmatig spelen als er wat te doen is bij Ontmoetingscentrum De Sleutel. “Ik vind buitenspelen heel belangrijk. Het is veel gezonder en goed voor jouw sociale ontwikkeling. Je leert andere kinderen kennen en je speelt er ook mee”, zegt Zümra.

 

Nieuwe mensen
Natasja Donkers: “Wij hebben vanmiddag ongeveer negentig kinderen. Ik had natuurlijk gehoopt dat er meer zouden komen, maar het is ook juni-week. Dan hebben een aantal scholen vakantie en er zijn meerdere activiteiten op verschillende locaties. Wat ik wel leuk vind is dat ik toch ook nieuwe gezichten zie. Ik vind het altijd een uitdaging om nieuwe mensen naar onze activiteiten te laten komen. Wat mij ook altijd weer verbaasd is, dat mensen denken, dat wat wij organiseren alleen voor deze buurtbewoners is. Alles wat wij doen is voor mensen uit heel de wijk! Ik vind het ook leuk, dat de gemeente uitgerekend op de Buitenspeeldag is begonnen met de bouw van de nieuwe houten speeltuin.” Al met al kijken zowel Mireille als Natasja terug op een geslaagde Buitenspeeldag.

F: desleutelbreda
F: kinderboerderij-de-sik
F: grotebroer. haagsebeemden

 

Buitenspeeldag Jantje Beton springkussen

 

Terug Schrijf reactie

 


 

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Freepik

 

^ Naar boven