De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

MUP in Nieuwe Veste bibliotheek Noord

10 februari 2024     Ingezonden door Nieuwe Veste

Bibliotheek Noord helpt meiden en vrouwen met menstruatieproducten middels een MUP (Menstruatieproducten Uitgifte Punt).

 

De bibliotheek is gestart met het uitdelen van gratis menstruatieproducten. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons. De bibliotheek ontvangt producten van het Armoedefonds om in Breda meiden en vrouwen die over te weinig financiële middelen beschikken, te helpen.

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, aldus woordvoerder Penny van Laarhoven van het Armoedefonds. Bij deze woorden sluit Nieuwe Veste zich graag aan.

Via de uitgiftepunten worden maandverband, tampons en inlegkruisjes verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie, is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties. Vrouwen halen hun toiletkastjes leeg en sturen de producten op die ze niet meer gebruiken.Ook worden er menstruatieproducten gekocht en ingezameld.

De overige uitgiftepunten liggen verspreid over heel Nederland en zijn veelal lokale (hulp)initiatieven die hun organisatie of locatie ter beschikking stellen om de gratis producten aan te bieden. Voorbeelden van uitgiftepunten zijn scholen, buurthuizen, voedselhulporganisaties en weggeefkastjes.

In Nieuwe Veste ibliotheek Noord vind je een rieten mand met maandverband, tampons en inlegkruisjes in het huisje van het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO).

Op donderdag 25 januari jl. opende wethouder Marike de Nobel een MUP in De Verbinding, locatie Alexberg 2A. Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten.  Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. Meer informatie vind je op armoedefonds.nl.

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven