De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Miljoenenimpuls voor groene straten en pleinen

04 februari 2024     Ingezonden door gemeente Breda

 

Breda werkt hard om een Stad in een Park te zijn. Een leefbare gemeente die klaar is voor de toekomst. Groene straten en pleinen zijn daarvoor enorm belangrijk. Om te verblijven, te ontmoeten, maar ook om klimaatverandering het hoofd te bieden. Breda investeert daarom bijna 16 miljoen euro in het vergroenen van 28 belangrijke plekken in de stad.

 

Deze enorme slag kan worden geslagen door het onderhoudsbudget te verhogen met de groene impuls van 4 miljoen euro uit het bestuursakkoord plus nog eens 4 miljoen euro uit de reguliere gelden voor klimaatadaptatie.

 

Na een zorgvuldige afweging zijn de eerste projecten uitgekozen die in aanmerking komen voor een groene impuls: de achterzijde van het Heksenwiel, de Thomasberg, de Liniewal in Prinsenbeek, het Chassépark, de Nieuwe Boschstraat, de Middellaan, Haagpark/Scheldestraat, Winkelcentrum De Burcht, het Edisonplein, het Groenedijkplein, het Nolensplein, het Schoolakkerplein, Winkelcentrum Moerwijk en het Jack van Gilsplein in Bavel.

 

Jeroen BruijnsWethouder Jeroen Bruijns (openbare ruimte) kan niet wachten om met de straten en pleinen aan de slag te gaan. “Breda is een groeiende gemeente. Steeds meer mensen maken gebruik van onze openbare ruimte. We zijn daarom continu bezig om onze straten en pleinen op orde te maken. Bij de plekken die een groene impuls krijgen, is de buurt al nauw betrokken. Zij denken met ons mee en helpen ook vaak mee met bijvoorbeeld wijkdeals. Dat waarderen we enorm want we kunnen het niet alleen. We moeten met elkaar zorgen voor een groener Breda met fijne plekken waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Een Stad in een Park!”

 

Ontmoeten, ontspannen en spelen

Bij de selectie van de locaties is gekeken naar plekken die een belangrijke maatschappelijke waarde hebben voor de mensen in dorpen en wijken. Plaatsen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ontspannen en kinderen samen kunnen spelen. Daarnaast draagt de vergroening bij aan het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering.

Wethouder Peter BakkerWethouder Peter Bakker (klimaat en natuurontwikkeling): “Het is voor iedereen fijn om in warmere periodes verkoeling te kunnen vinden in een mooie groene omgeving. Extra groen gaat hierbij helpen. Bovendien zorgen we er met het geld voor klimaatadaptatie voor dat deze plekken niet meer te snel opwarmen of juist te droog of te nat worden. Door groen en water toe te voegen, maken we de stad dus aantrekkelijker én klaar voor de toekomst.”

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

 



 Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven