De beste wensen

01 januari 2024     Redactie Alex De Vliegere – Illustratie William van der Zanden

 

Beste lezer, namens ons voltallige team, het bestuur van Stichting Haagse Beemden Nieuws en alle redactieleden, fotografen, eindredactie en niet in de minste plaats onze illustrator William van der Zanden wens ik u het allerbeste voor het nieuwe jaar 2024!

 

Het afgelopen jaar was bewogen. Als wijkmagazine stonden wij aan de zijlijn en konden we gelukkig de leuke items uit het grote nieuwsaanbod dat de wereld beheerste kiezen. Elk jaar kent zo zijn hoogte- en dieptepunten. Elk jaar gaan er wel beroemde mensen dood waar we ons door geraakt voelen. In Nederland ging in 2023 ons aller Wim de Bie, de vader van een tijdgeest heen. Het overlijden van Tina Turner greep ook stevig aan. Met Henry Kissinger, hij mocht 100 worden, verdween er een zeer markant personage van het wereldtoneel. In onze wijk, om het wat dichter bij huis te houden, overleed Henk Kooij. Hij ging in alle rust maar zijn kleurrijke verschijning zal nog lang gemist worden.

 

Toch gaat alles gewoon door. De tijd trekt zich nergens wat van aan. Sterker nog, de tijd bestaat eigenlijk helemaal niet! Het is maar een bedenksel. Een alibi om ons nu en dan eens flink aan een schaal met oliebollen te kunnen vergrijpen. Tijd is weliswaar bedacht maar als we het toch omarmen kunnen we er maar beter het beste van maken. Heerlijk feesten op z’n tijd of er tussendoor met gedrevenheid naartoe werken. Het houdt ons bezig en dat is goed.

 

Ook voor 2024 staat er weer van alles op stapel. In de prachtige keuken van De Sleutel gaat men weer de sterren van de hemel koken en iedereen mag komen proeven. De Bezemsteel gaat zich als buurtpunt een stabiele positie verwerven. Het begint morgen al met een verfrissende nieuwjaarswandeling naar de locatie van het Levensbos met na terugkeer een heerlijk glas Glühwein. ’t Kraaiennest heeft een nieuwe eigenaar en krijgt vast ook een nieuwe programmering, spannend! Buurthuis Gageldonk opent na een stevige ‘winterbeurt’ binnenkort ook weer haar deuren.

 

Een bijzondere stip aan de horizon zien we op 22 maart: dan is het precies 40 jaar geleden dat het eerste exemplaar van ‘Het Haagse Beemden Nieuws’ verscheen. Dat mogen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. En hoewel tijd dan eigenlijk niet echt bestaat, het kan wel degelijk dringen! We kunnen niet meer doen dan beloven dat we weer ons uiterste best gaan doen om de geschiedenis van 2024 zo goed mogelijk aan onze archieven toe te voegen en u hiervan volledig op de hoogte te houden. U leest het allemaal bij HBNieuws – Modern Prinsenbeek.

 

Illustratie William van der Zanden:

Secret Fairy Path 01

70 x 70 cm Acryl

Gardens are Magical!

https://www.williamvanderzanden.nl/kunstwerken/secret-fairy-path-01

Terug Schrijf reactie

Reacties:

08 januari 2024 - 14:56:50
Monique Haas

Heel mooi schilderij met prachtige kleuren van William van der Zanden.

^ Naar boven