Opening buurtpunt De Bezemsteel

26 september 2023     Ingezonden door Haagse Beemden Verbindt

Op zaterdag 7 oktober wordt Buurtpunt de Bezemsteel geopend. Dit was drie jaar geleden één van de plannen van het bewonersnetwerk Haagse Beemden Verbindt.

Campagne Eén tegen eenzaamheid

26 september 2023     Ingezonden bericht

Bijna de helft van de Noord-Brabanders voelt zich wel eens eenzaam. 1 op de 7 Nederlanders voelt zich zelfs erg eenzaam. En dat is niet zo gek, want iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid. Bij jezelf of een ander. Daarom start eind september de campagne Eén tegen eenzaamheid. 

Pennetje - Prinsjesdag is weer voorbij

25 september 2023     Column Pennetje – Foto Geert Dekkers

Het kleurrijke feestje met koetsen zonder discriminerende plaatjes, paarden, soldaten, lakeien, jongens met strak loerende blik in hun zondagse pak met een keur aan wapentuig onder hun jasje, tonnen zand, kilometers kabel in de tramrails, omgekeerde driekleuren en fluitconcerten is voorbij. Vraag me niet wat dit heeft gekost, maar ik denk dat dit wel goede uitkomst had kunnen financieren voor die miljoen+ mensen met een veel te krappe beurs.

Basisschool De Wildert start met meerdaagse plusklas

02 september 2023     Ingezonden door basisschool De Wildert

Alle leerlingen hebben recht op een plek op school die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Dit wordt passend onderwijs genoemd. Sommige leerlingen hebben behoefte aan extra verbreding en verdieping naast de reguliere lesstof. Speciaal voor deze leerlingen heeft De Wildert de meerdaagse plusgroep De Verrekijkers. Aan hen wordt een passend aanbod binnen deze basisschool gegeven.

 

De Verrekijkers zijn leerlingen van basisschool De Wildert uit groep 3-4-5 en groep 6-7-8-. Deze leerlingen gaan twee dagen per week naar de verrekijkerklas en volgen de andere drie dagen een 'compacte' versie van de basisstof in hun eigen (reguliere) klas.

 

De Verrekijkers krijgen les in wetenschap en techniek, maar gaan ook aan de slag met persoonlijke (leer)doelen en het ontdekken van hoe hun brein werkt. Wat hebben ze nodig en waarin kunnen ze zich nog verder ontwikkelen? Daarnaast krijgen ze verdiepende lessen in rekenen en taal. Dit alles ontdekken ze samen met gelijkgestemden, wat een gevoel van (h)erkenning creëert.

 

 

Om deze lessen te kunnen geven, is er een speciaal klaslokaal ingericht. De leerlingen kunnen hier op een ervaringsgerichte manier aan de slag samen met de vaste leerkracht, juf Sandra. Met VERder kijken, kom je VERder!

 

Er zijn nog enkele plekken vrij

Mocht u denken dat De Verrekijkers ook iets is voor uw kind?

Neem contact op met onze directeur Miek van Leijsen; 0765414222. Zij helpt u graag verder. Of kijk op de website obswildert.nl.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Herfstvakantie- Boerderijwinkel van de Kieboom - 18 sep / 08 okt 23

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert 28 sept  op Landgoed Ulvenhart

BSO De Wildert: Verrekijkers

Tuincentrum Poppelaars - Online bloemen bestellen

Online bloemen bestellen bij Tuincentrum Poppelaars


 


 

 

 

 

^ Naar boven