De schrikkelheilige: Antonia van Florence

29 februari 2024     Redactie en fotografie Geert Dekkers

Antonia werd geboren in 1401 in het toen nog niet zo mooie Florence. De stad bloeide pas op in de Renaissancetijd. Het meisje trouwde op jonge leeftijd met haar jeugdliefde. Het gelukkig paar kreeg een zoon. De vader stierf toen Antonia slechts zevenentwintig jaar oud was. Er ontstonden problemen rondom de erfenis.

Internationaal toernooi Boeimeer JO15-1

29 februari 2024     Ingezonden bericht – Foto Kosta

Boeimeer JO15-1 wil Europa in en hiervoor hebben we het internationaal Jeugdvoetbaltoernooi in Lille/Lambersart TROPHÉE DES HAUTS DE FRANCE uitgekozen. Help ons bij deze droom via onze inzamelingsactie om elke speler deze ervaring te bieden.

Kiek – Kringloop

28 februari 2024     Fotografie Jan Brouwer

Jan reflecteert over de kringloop van het leven: “Laatst wat foto's gemaakt bij de Emerput. Een compleet verrotte en afgebroken wilg levert toch nog een foto op. Die structuur van dat rotte hout, is het niet prachtig? Verder nog wat mos dat op de afgestorven takken van een vlierstruik groeit.”

Basisschool De Wildert start met meerdaagse plusklas

02 september 2023     Ingezonden door basisschool De Wildert

Alle leerlingen hebben recht op een plek op school die past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Dit wordt passend onderwijs genoemd. Sommige leerlingen hebben behoefte aan extra verbreding en verdieping naast de reguliere lesstof. Speciaal voor deze leerlingen heeft De Wildert de meerdaagse plusgroep De Verrekijkers. Aan hen wordt een passend aanbod binnen deze basisschool gegeven.

 

De Verrekijkers zijn leerlingen van basisschool De Wildert uit groep 3-4-5 en groep 6-7-8-. Deze leerlingen gaan twee dagen per week naar de verrekijkerklas en volgen de andere drie dagen een 'compacte' versie van de basisstof in hun eigen (reguliere) klas.

 

De Verrekijkers krijgen les in wetenschap en techniek, maar gaan ook aan de slag met persoonlijke (leer)doelen en het ontdekken van hoe hun brein werkt. Wat hebben ze nodig en waarin kunnen ze zich nog verder ontwikkelen? Daarnaast krijgen ze verdiepende lessen in rekenen en taal. Dit alles ontdekken ze samen met gelijkgestemden, wat een gevoel van (h)erkenning creëert.

 

 

Om deze lessen te kunnen geven, is er een speciaal klaslokaal ingericht. De leerlingen kunnen hier op een ervaringsgerichte manier aan de slag samen met de vaste leerkracht, juf Sandra. Met VERder kijken, kom je VERder!

 

Er zijn nog enkele plekken vrij

Mocht u denken dat De Verrekijkers ook iets is voor uw kind?

Neem contact op met onze directeur Miek van Leijsen; 0765414222. Zij helpt u graag verder. Of kijk op de website obswildert.nl.

 

Terug Schrijf reactie

 


 

Kiek in de wijk

 

  Adverteren?

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 


 

 

Boerderijwinkel van de Kieboom - kinderfeestjes

Kinderfeestjes bij Boerderij van de Kieboom


 


 

 

 

 

^ Naar boven