Een ‘gewaagd’ veganistisch/gluten- en lactosevrij recept maar erg lekker met bijzondere, niet voor de hand liggende ingrediënten. Ook om te laten ervaren dat veganistisch en gluten- en lactosevrij gewoon smakelijk is.
Lunch- of hoofdgerecht voor vier personen. Bereidingstijd 25 minuten + 3 minuten oventijd.
Ingrediënten
1 pak tacoschelpen; 370 gram bonenmix (pot); 300 gram maïs (blik); 2el olijfolie; potje tacosaus; 1 rode ui; 250 gram mangoblokjes (diepvries, ontdooid); 1/4 tl chilipepervlokken; extra nodig: zeef.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de bonenmix en de maïs af onder koud stromend water (zo spoel je het zout eraf) en laat uitlekken in de zeef.
2 Verhit een koekenpan met de olie. Verwarm de bonenmix en de mais met de helft van de tacosaus op laag vuur.
- Snij de ui fijn. Doe de mangostukjes in een kom, de ui erbij en breng op smaak met de chilipepervlokken.
- Hang de tacoschelpen op een ovenrek en verwarm deze 3 minuten in de oven. Vul de taco's met de mais/bonenmix, schep de rest van de tacosaus over de vulling en serveer met de mango-chilisalsa.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per persoon
751 kcal; 1 gram vet; 37 gram koolhydraten, waarvan 28 gram suikers; 2 gram eiwit; 1 gram zout; 9 gram vezels.
Wijntip
Frankrijk: Loire, Bourgueil, droge rode wijn;
Californië: Zinfandel, droge rode wijn;
Italië: Moscato Spumante, mousserende witte wijn.