12

Euforie na overwinningen

16 juli 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer en Tim Tax

Het sportief succes kon voor groep 7/8 van basisschool De Rietvink dit schooljaar niet op. Daarom trok leerkracht Tim Tax bij deze krant aan de bel om zijn leerlingen even in het zonnetje te zetten. Zij wonnen niet alleen de NAC Street League, maar ook het scholen voetbaltoernooi. 

Lees meer

Virgil van Dijk geeft terug aan de wijk. Super scoop

07 juni 2023     Redactie Monica Rijpma – Fotografie Alex De Vliegere

Het is natuurlijk niet meer helemaal waar om hem onze eigen Virgil te noemen, want inmiddels is de 32-jarige topvoetballer de op een na duurste verdediger ter wereld en speelt bij Liverpool waar het afgelopen seizoen wat ongelijk verliep.

Lees meer

Voetbalverenging The Gunners 70 jaar

05 juni 2023     Fotografie Jan Brouwer

Het personeel van de toenmalige munitiefabriek Hispano Suiza gaf in 1953 de aftrap voor voetbalvereniging The Gunners. De club bestaat nu 70 jaar en viert feest. Op zaterdag was er een geweldige en goedbezochte sport- en spel dag waarin de tienkamp centraal stond.

 

Lees meer

Geslaagde Boeimeer Girls & Friends Day

25 mei 2023     Ingezonden bericht

Boeimeer1Afgelopen zondag heeft B.S.V. Boeimeer zijn meiden/damesafdeling letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Onder de noemer van een zogeheten Boeimeer Girls & Friends Day, was er een dagvullend programma samengesteld.

Lees meer

Staking derby NAC – Willem II

15 april 2023     Dit is een gezamenlijk statement van de vierhoek (Gemeente Breda – NAC – Politie en OM) – Fotografie Geert Dekkers

statement1

Wat een mooi Avondje NAC met een grootse sfeeractie had moeten worden, is helaas door een aantal bezoekers in het Rat Verlegh Stadion ontsierd. Voorafgaand aan het duel ging het al mis met vuurwerk en na een tijdelijk staking door vuurwerk op het veld, is uiteindelijk ook definitief gestaakt door voorwerpen op het veld.

Lees meer

Haagse Beemden Scholen voetbal Toernooi

12 april 2023     Ingezonden door The Gunners

Voetbalvereniging The Gunners organiseert in haar 70-jarig jubileumjaar voor de 35e keer het Haagse Beemden Scholentoernooi.

 

Lees meer

Aangescherpte maatregelen na incidenten op het veld

11 april 2023     Ingezonden door KNVB

We zagen onlangs een schandalig incident waarbij een speler niet veilig was op het veld. Dit incident staat helaas niet op zichzelf. Uiteraard hebben we het veroordeeld, want dit en ander wangedrag in de stadions mogen nooit normaal worden gevonden. Daarmee is het voor de KNVB niet klaar. Het veld is heilig.

Lees meer

Nigel de Jong directeur topvoetbal KNVB

09 januari 2023     Ingezonden door KNVB - Foto ANP/MMP/Ab Blauw

Nigel de Jong is door de KNVB benoemd als directeur topvoetbal. De oud-international treedt deze maand in dienst van de voetbalbond en is daarmee de opvolger van Nico-Jan Hoogma.

Lees meer

Topcompetities vrouwenvoetbal onderdeel van betaald voetbal

30 december 2022     Ingezonden door KNVB

Tijdens de najaarseditie van de bondsvergadering is formeel besloten dat de Azerion Vrouwen Eredivisie, de Beloftencompetitie Vrouwen en de KNVB-bekercompetitie voor vrouwen onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het betaald voetbal verder gaan. Deze beslissing draagt bij aan de volgende stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal in Nederland en sluit aan bij strategische doelstellingen van de KNVB om de topcompetities voor vrouwen aantrekkelijker te maken.

Lees meer

Oranjeshirts brengen 380 duizend euro op

28 december 2022     Ingezonden bericht

De Oranjeshirts die de Nederlands elftalspelers hebben gedragen in de WK-wedstrijden tegen Senegal, Ecuador, Qatar, Verenigde Staten en Argentinië hebben bijna 325 duizend euro opgeleverd. De geveilde shirts van de UEFA Nations Leagueduels met Polen en België in september brachten eerder al zo’n 55 duizend euro op, waardoor de teller op 380 duizend euro komt te staan.

Lees meer

Nieuwe sportvelden vormen ontmoetingsplek in Haagse Beemden

03 december 2022     Ingezonden door gemeente Breda

Voetbalvereniging WDS’19 heeft een nieuw kunstgrasveld, pannaveld en nieuwe speeltoestellen. Het kunstgrasveld met kurkgranulaat, het pannaveld en de nieuwe speeltoestellen zijn een belangrijke toevoeging voor de Haagse Beemden. Ze zorgen voor meer verbinding en sportmogelijkheden voor buurtbewoners.

Lees meer

Geen uitpubliek bij derby’s dit seizoen

29 november 2022     Ingezonden bericht – Foto Pixabay

De burgemeesters van Breda en Tilburg, politie en Openbaar Ministerie, en de clubs NAC en Willem II zijn dinsdag 15 november bij elkaar geweest voor een overleg van de zogeheten voetbalvierhoek. Na uitvoerig met elkaar gesproken te hebben, is besloten beide derby’s dit seizoen zonder uitpubliek te spelen. Zowel de wedstrijd op 11 december in Tilburg als die op 14 april in Breda wordt dus zonder supporters van de bezoekende club gespeeld.

Lees meer

Bier en Ballen helpt kinderen in armoede in Breda

13 september 2022     Ingezonden door Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

De transfermarkt is formeel gesloten, maar die in het Bredase amateurvoetbal staat wagenwijd open. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda namelijk extra geld inzetten. Dankzij een gulle donatie van ‘Bier & Ballen’, 6343 euro om precies te zijn, kan komend seizoen de contributie, tenues en voetbalschoenen van twintig kinderen in Breda worden betaald.

Lees meer

The Gunners biedt vrienden aan

23 april 2022     Ingezonden bericht

Voetbalvereniging The Gunners uit Breda biedt nieuwe vrijwilligers per direct 450 nieuwe vrienden aan, zodra zij een rol bij de club op zich nemen. Net als veel andere verenigingen heeft de voetbalclub uit de Haagse Beemden behoefte aan vrijwilligers die het ‘runnen’ van de club mogelijk maken.

Lees meer

WDS’19 en Martijn van Wanrooy verlengen samenwerking

04 maart 2022     Ingezonden bericht - Foto HongGuang Wang

WDS'19 en Martijn van Wanrooy zijn akkoord over de verlenging van zijn aflopende contract voor het seizoen 2022 - 2023. Martijn gaat daarmee zijn zevende seizoen in als hoofdtrainer bij onze vereniging. We kijken beide uit naar de bijdrage die Martijn als hoofdtrainer kan gaan leveren aan de verdere groei van onze vereniging en de ambities die wij als vereniging hebben.

Lees meer

WDS'19: MVO Nigeria

14 november 2021     the Gunners

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Lees meer

NAC Fundag op het sportpark van WDS’19

13 augustus 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto’s Ton van Doorn

Door NAC Maatschappelijk, WDS’19, Grote Broer/Zus Haagse Beemden, MCON Sports, De Nieuwe Veste, Breda Actief, Breda University en de Gemeente Breda werd afgelopen woensdag een NAC Fundag gerealiseerd op het sportpark aan de Ganzerik. Het doel hiervan is verbinding en gelijke kansen voor iedereen binnen de wijk. 

Lees meer

NAC Fundag

06 augustus 2021     Ingezonden bericht – Foto archief HBNieuws Alex De Vliegere

Op woensdag 11 augustus vindt op Sportpark Paradijs de NAC Fundag plaats. Een unieke samenwerking tussen NAC Maatschappelijk, MCON Sports, De Nieuwe Veste, Breda Actief, Breda University, de Gemeente Breda, Grote Broer/Zus Haagse Beemden en WDS'19.

Lees meer

Walking Football bij WDS’19

12 juli 2021     Ingezonden bericht

Bij WDS’19 is er elke woensdagmorgen Walking Football voor iedereen vanaf zestig jaar. Dus ook voor de dames onder u.

Lees meer

Voetballen bij NAC in de zomervakantie

24 juni 2021     Ingezonden

Drie dagen voetbalplezier in een mooi NAC Breda Soccer Camps tenue, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen én je voetbalvaardigheden ontwikkelingen. Het gebeurt allemaal tijdens de verschillende NAC Breda Soccer Camps in de zomervakantie.

Lees meer

Oranjefestival WDS’19

17 mei 2021

Op 12 juni organiseert WDS’19 samen met Grote Broer/Zus HB en Breda Actief het Oranjefestival!

Lees meer

12

Uw advertentie hier? Dat kan!

^ Naar boven