Veertien Bredase voetbalclubs starten het jaar positief

20 januari 2024     Ingezonden door gemeente Breda

Voetballers, ouders, vrijwilligers of bezoekers van voetbalcomplexen in gemeente Breda kunnen positief van start na de winterstop. Op veertien voetbalcomplexen worden namelijk borden opgehangen met zes positieve gedragsregels. Het eerste bord is feestelijk onthuld op zaterdag 13 januari bij VV Bavel door wethouder Eddie Förster.

Lees meer

Samenwerking v.v. the Gunners met Jeroen Ras

18 januari 2024     Mario van der List

v.v. The Gunners en Jeroen Ras kijken terug op een goede samenwerking van de 1e helft van dit seizoen en hebben vertrouwen in een succesvolle 2e helft van het seizoen. Dit vertrouwen is ook uitgesproken naar elkaar voor een nieuwe overeenkomst voor seizoen 2024-2025

 

Nieuws van The Gunners

13 januari 2024     Ingezonden door Mario van der List

The Gunners oefent op zaterdag 13 januari tegen v.v. Wouwbrugge om 14.00 uur en op zaterdag 20 januari tegen OVV '67 om 14.30 uur. Beide wedstrijden op het sportpark 'Het Hooghuys', Wikketuin 15A.

Lees meer

Nieuwjaarsreceptie v.v. The Gunners

28 december 2023     Ingezonden bericht

V.v. The Gunners houdt op zaterdag 6 januari 2024 haar nieuwjaarsreceptie. 

Lees meer

Euforie na overwinningen

16 juli 2023     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer en Tim Tax

Het sportief succes kon voor groep 7/8 van basisschool De Rietvink dit schooljaar niet op. Daarom trok leerkracht Tim Tax bij deze krant aan de bel om zijn leerlingen even in het zonnetje te zetten. Zij wonnen niet alleen de NAC Street League, maar ook het scholen voetbaltoernooi. 

Lees meer

Virgil van Dijk geeft terug aan de wijk. Super scoop

07 juni 2023     Redactie Monica Rijpma – Fotografie Alex De Vliegere

Het is natuurlijk niet meer helemaal waar om hem onze eigen Virgil te noemen, want inmiddels is de 32-jarige topvoetballer de op een na duurste verdediger ter wereld en speelt bij Liverpool waar het afgelopen seizoen wat ongelijk verliep.

Lees meer

Voetbalvereniging The Gunners 70 jaar

05 juni 2023     Fotografie Jan Brouwer

Het personeel van de toenmalige munitiefabriek Hispano Suiza gaf in 1953 de aftrap voor voetbalvereniging The Gunners. De club bestaat nu 70 jaar en viert feest. Op zaterdag was er een geweldige en goedbezochte sport- en spel dag waarin de tienkamp centraal stond.

 

Lees meer

Geslaagde Boeimeer Girls & Friends Day

25 mei 2023     Ingezonden bericht

Boeimeer1Afgelopen zondag heeft B.S.V. Boeimeer zijn meiden/damesafdeling letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Onder de noemer van een zogeheten Boeimeer Girls & Friends Day, was er een dagvullend programma samengesteld.

Lees meer

Staking derby NAC – Willem II

15 april 2023     Dit is een gezamenlijk statement van de vierhoek (Gemeente Breda – NAC – Politie en OM) – Fotografie Geert Dekkers

statement1

Wat een mooi Avondje NAC met een grootse sfeeractie had moeten worden, is helaas door een aantal bezoekers in het Rat Verlegh Stadion ontsierd. Voorafgaand aan het duel ging het al mis met vuurwerk en na een tijdelijk staking door vuurwerk op het veld, is uiteindelijk ook definitief gestaakt door voorwerpen op het veld.

Lees meer

Haagse Beemden Scholen voetbal Toernooi

12 april 2023     Ingezonden door The Gunners

Voetbalvereniging The Gunners organiseert in haar 70-jarig jubileumjaar voor de 35e keer het Haagse Beemden Scholentoernooi.

 

Lees meer

Aangescherpte maatregelen na incidenten op het veld

11 april 2023     Ingezonden door KNVB

We zagen onlangs een schandalig incident waarbij een speler niet veilig was op het veld. Dit incident staat helaas niet op zichzelf. Uiteraard hebben we het veroordeeld, want dit en ander wangedrag in de stadions mogen nooit normaal worden gevonden. Daarmee is het voor de KNVB niet klaar. Het veld is heilig.

Lees meer

Wijkteams voetballen tegen Engels team in leeftijdscategorie onder 14

09 april 2023     Ingezonden door B.S.V. Boeimeer- Fotografie Alex De Vliegere

Op zondag 9 april komt het Engelse team Saffron Dynamo U14 uit Leicester naar Boeimeer om twee wedstrijden te spelen. Om 10.30 uur Boeimeer JO14-1 tegen Saffron Dynamo U14 en om 12.30 uur F2E JO14 tegen Saffron Dynamo U14. In beide wedstrijden wordt 2x 30 minuten gespeeld met 15 minuten pauze.

Lees meer

Nigel de Jong directeur topvoetbal KNVB

09 januari 2023     Ingezonden door KNVB - Foto ANP/MMP/Ab Blauw

Nigel de Jong is door de KNVB benoemd als directeur topvoetbal. De oud-international treedt deze maand in dienst van de voetbalbond en is daarmee de opvolger van Nico-Jan Hoogma.

Lees meer

Topcompetities vrouwenvoetbal onderdeel van betaald voetbal

30 december 2022     Ingezonden door KNVB

Tijdens de najaarseditie van de bondsvergadering is formeel besloten dat de Azerion Vrouwen Eredivisie, de Beloftencompetitie Vrouwen en de KNVB-bekercompetitie voor vrouwen onder de bestuurlijke verantwoordelijkheid van het betaald voetbal verder gaan. Deze beslissing draagt bij aan de volgende stap in de professionalisering van het vrouwenvoetbal in Nederland en sluit aan bij strategische doelstellingen van de KNVB om de topcompetities voor vrouwen aantrekkelijker te maken.

Lees meer

Speeldagenkalender seizoen 2023/’24 betaald voetbal vastgesteld

29 december 2022     Ingezonden door KNVB

De speeldagenkalender van het betaald voetbal voor het seizoen 2023/’24 is door het competitiebestuur betaald voetbal vastgesteld. De Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie beginnen allebei in het weekend van vrijdag 11 tot en met zondag 13 augustus 2023. Een week eerder staat de Johan Cruijff Schaal op het programma, de traditionele seizoenstart tussen de landskampioen en de bekerwinnaar van het voorgaande seizoen. De laatste wedstrijden van het seizoen 2023/’24 staan gepland voor zondag 2 juni 2024.

Lees meer

Oranjeshirts brengen 380 duizend euro op

28 december 2022     Ingezonden bericht

De Oranjeshirts die de Nederlands elftalspelers hebben gedragen in de WK-wedstrijden tegen Senegal, Ecuador, Qatar, Verenigde Staten en Argentinië hebben bijna 325 duizend euro opgeleverd. De geveilde shirts van de UEFA Nations Leagueduels met Polen en België in september brachten eerder al zo’n 55 duizend euro op, waardoor de teller op 380 duizend euro komt te staan.

Lees meer

Nieuwe sportvelden vormen ontmoetingsplek in Haagse Beemden

03 december 2022     Ingezonden door gemeente Breda

Voetbalvereniging WDS’19 heeft een nieuw kunstgrasveld, pannaveld en nieuwe speeltoestellen. Het kunstgrasveld met kurkgranulaat, het pannaveld en de nieuwe speeltoestellen zijn een belangrijke toevoeging voor de Haagse Beemden. Ze zorgen voor meer verbinding en sportmogelijkheden voor buurtbewoners.

Lees meer

Geen uitpubliek bij derby’s dit seizoen

29 november 2022     Ingezonden bericht – Foto Pixabay

De burgemeesters van Breda en Tilburg, politie en Openbaar Ministerie, en de clubs NAC en Willem II zijn dinsdag 15 november bij elkaar geweest voor een overleg van de zogeheten voetbalvierhoek. Na uitvoerig met elkaar gesproken te hebben, is besloten beide derby’s dit seizoen zonder uitpubliek te spelen. Zowel de wedstrijd op 11 december in Tilburg als die op 14 april in Breda wordt dus zonder supporters van de bezoekende club gespeeld.

Lees meer

Bier en Ballen helpt kinderen in armoede in Breda

13 september 2022     Ingezonden door Jeugdfonds Sport & Cultuur Breda

De transfermarkt is formeel gesloten, maar die in het Bredase amateurvoetbal staat wagenwijd open. Bij de start van het nieuwe voetbalseizoen kan het Jeugdfonds Sport en Cultuur Breda namelijk extra geld inzetten. Dankzij een gulle donatie van ‘Bier & Ballen’, 6343 euro om precies te zijn, kan komend seizoen de contributie, tenues en voetbalschoenen van twintig kinderen in Breda worden betaald.

Lees meer

The Gunners biedt vrienden aan

23 april 2022     Ingezonden bericht

Voetbalvereniging The Gunners uit Breda biedt nieuwe vrijwilligers per direct 450 nieuwe vrienden aan, zodra zij een rol bij de club op zich nemen. Net als veel andere verenigingen heeft de voetbalclub uit de Haagse Beemden behoefte aan vrijwilligers die het ‘runnen’ van de club mogelijk maken.

Lees meer

WDS’19 en Martijn van Wanrooy verlengen samenwerking

04 maart 2022     Ingezonden bericht - Foto HongGuang Wang

WDS'19 en Martijn van Wanrooy zijn akkoord over de verlenging van zijn aflopende contract voor het seizoen 2022 - 2023. Martijn gaat daarmee zijn zevende seizoen in als hoofdtrainer bij onze vereniging. We kijken beide uit naar de bijdrage die Martijn als hoofdtrainer kan gaan leveren aan de verdere groei van onze vereniging en de ambities die wij als vereniging hebben.

Lees meer

WDS'19: MVO Nigeria

14 november 2021     the Gunners

 

Maatschappelijke betrokkenheid

Lees meer

NAC Fundag op het sportpark van WDS’19

13 augustus 2021     Redactie Tilly van Doorn-Cogenbach – Foto’s Ton van Doorn

Door NAC Maatschappelijk, WDS’19, Grote Broer/Zus Haagse Beemden, MCON Sports, De Nieuwe Veste, Breda Actief, Breda University en de Gemeente Breda werd afgelopen woensdag een NAC Fundag gerealiseerd op het sportpark aan de Ganzerik. Het doel hiervan is verbinding en gelijke kansen voor iedereen binnen de wijk. 

Lees meer

NAC Fundag

06 augustus 2021     Ingezonden bericht – Foto archief HBNieuws Alex De Vliegere

Op woensdag 11 augustus vindt op Sportpark Paradijs de NAC Fundag plaats. Een unieke samenwerking tussen NAC Maatschappelijk, MCON Sports, De Nieuwe Veste, Breda Actief, Breda University, de Gemeente Breda, Grote Broer/Zus Haagse Beemden en WDS'19.

Lees meer

Walking Football bij WDS’19

12 juli 2021     Ingezonden bericht

Bij WDS’19 is er elke woensdagmorgen Walking Football voor iedereen vanaf zestig jaar. Dus ook voor de dames onder u.

Lees meer

Voetballen bij NAC in de zomervakantie

24 juni 2021     Ingezonden

Drie dagen voetbalplezier in een mooi NAC Breda Soccer Camps tenue, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes leren kennen én je voetbalvaardigheden ontwikkelingen. Het gebeurt allemaal tijdens de verschillende NAC Breda Soccer Camps in de zomervakantie.

Lees meer

Oranjefestival WDS’19

17 mei 2021

Op 12 juni organiseert WDS’19 samen met Grote Broer/Zus HB en Breda Actief het Oranjefestival!

Lees meer

Nieuw kunstgrasveld voor v.v. The Gunners

14 mei 2021     Foto aangeleverd door Mario van der List

Het complex van v.v. The Gunners uit de Haagse Beemden krijgt een nieuw kunstgrasveld. Het oude veld dateert alweer van 2009. Naast een nieuw veld wordt tevens voor beide velden alle veldverlichting vervangen door ledverlichting. 

Lees meer

Eerste meidenvoetbaltoernooi bij WDS’19 groot succes!

08 mei 2021

Meer dan 45 meiden hebben meegedaan aan een voetbaltoernooi voor meisjes op Sportpark Paradijs. De weergoden waren ons op zaterdag 24 april gelukkig goed gezind en de zon heeft de hele dag geschenen. Studente van Curio Sport en Bewegen, Lindsey Blaak, ook speelster van Vrouwen 1, heeft dit toernooi georganiseerd in het kader van een examenopdracht.

Lees meer

Berenvoetbal bij WDS’19 groeit flink!

06 mei 2021     Ingezonden door WDS'19

Sinds enkele jaren is er bij WDS’19 een nieuwe categorie: BERENVOETBAL!
Inmiddels trainen meer dan dertig jonge kinderen twee keer per week mee in op dit moment twee verschillende groepen. Deze jongste leeftijdscategorie, waar spelers en speelsters van drie tot en met zeven jaar kennis maken met het voetbalspel, is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Maar er is zeker ruimte voor nieuwe kinderen in het berenvoetbal.

Lees meer

WDS’19 slaat weg omhoog in

12 april 2021

De afgelopen weken was WDS’19 volop in beweging. De groep mensen die zich vrijwillig inzette voor de mooie club uit de Haagse Beemden werd steeds kleiner. Dit was voor het jarenlange lid Wouter van de Vendel reden om contact op te nemen met veel vrijwillig kaderleden en in overleg met het bestuur een nieuwe organisatie weg te zetten. Gewoon ouderwets en simpel. Een flink aantal commissies die elk een eigen verantwoordelijkheid krijgen over een stukje van de club. Het voorlopig resultaat dat in twee weken opgetuigd is mag er zijn.

Lees meer

Uw advertentie hier? Dat kan!

^ Naar boven