Zorg & Welzijn

Aanloopfase wietexperiment start eind 2023 in Tilburg en Breda

28 februari 2023     Ingezonden bericht – Foto Alex De Vliegere

Minister Kuipers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Dilan Yeşilgöz-Zegerius (Justitie en Veiligheid) maakten onlangs bekend dat Tilburg en Breda in het laatste kwartaal van dit jaar mogen starten met een aanloopfase naar het experiment gesloten coffeeshopketen (wietexperiment).

Wat is het risico van rampdenken?

19 februari 2023     Redactie Jolande Rommens-Musquetier – Foto Pixabay

Rampdenken is eigenlijk rampzalig voor je eigen gemoedstoestand en je blik op de wereld. En toch hebben veel mensen er last van, van dat rampdenken. Ze denken al snel dat iets verkeerd uit gaat pakken. Ze beleven de meest akelige dingen… in hun hoofd... maar vaak niet in het echt.

Kerst en rouw

25 december 2022     Redactie en fotografie Christel Groot-Huiting

Voor veel mensen is Kerst een tijd van vreugde en gezellig samen zijn. Er is echter ook een grote groep mensen waarvoor Kerst een moeilijke tijd is omdat het gemis van een overleden partner, familielid of soms ook huisdier dan extra voelbaar is. Vooral wanneer het afscheid nemen net heeft plaatsgevonden.

 

Zwangerschapsyoga in de Haagse Beemden

18 januari 2022     Redactie Christel Huiting

Zwanger zijn. Het is iets moois, maar het brengt ook veel verandering in het leven van een vrouw. Hoe bereid je je op een rustige manier voor op het krijgen van een kind? Vooral in deze hectische tijd? Zwangerschapsyoga kan je ondersteuning geven, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel.

^ Naar boven