JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Onbeperkte Vuelta

24 juni 2022     Ingezonden bericht

 

Mensen met een beperking komen in beweging tijdens de Onbeperkte Vuelta Brabant. Uniek Sporten West-Brabant wil meedoen aan de Vuelta mogelijk maken voor iedereen. Zo is in samenwerking met Stichting Leef! het initiatief voor de Onbeperkte Vuelta ontstaan. Het evenement vindt plaats van 29 juni tot en met 3 juli.

 

La Vuelta, de grote wielerronde van Spanje, start komende zomer in Nederland. De eerste etappe start in Utrecht, de tweede en derde etappe gaan door Brabant. Tijdens deze wielerronde zullen topsporters deze afstanden afleggen.

 

Sandy Krijnen, initiatiefneemster van Stichting Leef! vindt dat mensen met een chronische aandoening of een beperking ook topsporters zijn. “Dagelijks zijn deze mensen hard aan het werk met het fit en zo vitaal mogelijk houden van hun lichaam. In beweging komen en vervolgens blijven bewegen is vaak lastig. Met een doel voor ogen is dit makkelijker”, zegt Sandy. Brabant Sportfonds en Uniek Sporten faciliteren mensen met een chronische aandoening of een beperking in het duurzaam in beweging blijven. De Onbeperkte Vuelta Brabant sluit als ‘beweegdoel’ hier naadloos op aan.

 

Meedoen kan op ieder zijn manier

Deelnemers kunnen een dagdeel of deel van de etappe afleggen. Het uitgangspunt is drempels weg te nemen voor mensen met een chronische aandoening of een beperking. Te denken valt aan het vervoer van personen en hun hulpmiddel/vervoersmiddel van de finish naar de start. Bij iedere finishlocatie is er gelegenheid om hulpmiddel/vervoersmiddel veilig te stallen. Dit voorkomt dat er dagelijks gesjouwd moet worden met fietsen, scootmobielen of andere gebruikte voertuigen. Allemaal om het zo makkelijk mogelijk te maken voor de deelnemers. Verder zijn er om de 10 kilometer verzorgingsposten waar mensen iets kunnen eten of drinken, uitrusten, naar het (rolstoeltoegankelijke) toilet kunnen en ervaringen kunnen uitwisselen. Tijdens de Onbeperkte Vuelta komen mensen in contact met elkaar, waardoor mensen elkaar vervolgens blijven stimuleren en inspireren om in beweging te blijven.

 

Aanmelden is nog steeds mogelijk

De organisatie gunt iedereen een fantastische ervaring. “Het is een aanrader om mee te doen aan een Onbeperkt Evenement. Je kunt zelf bepalen hoe vaak, en verschillende afstanden. Super geregeld! Je voelt je zo welkom! Ik zou zeggen doen!” aldus een deelnemer van de Onbeperkte Elfstedentocht, die heeft plaatsgevonden in 2020. Iedere deelnemer heeft zijn of haar eigen doel en doet op eigen wijze mee. Het is ook mogelijk om een dag of dagdeel mee te doen, overal op de route kan worden aangehaakt. De deelnemers bepalen zelf op welke manier zij mee gaan doen; een duofiets, rolstoel, handbike, e-bike, rollator, fietsend of wandelend. Alles kan en mag.

 

De Onbeperkte Vuelta is voor iedereen

Uniek Sporten West Brabant wordt door het BrabantSport fonds met dit initiatief ondersteund. Zo krijgen Brabanders met een chronische aandoening of beperking de mogelijkheid om deel te nemen aan de Onbeperkte Vuelta Brabant. We hopen deelnemers zo te enthousiasmeren dat ze ook na de Onbeperkte Vuelta met veel plezier in beweging blijven.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via de link onderaan dit artikel. Op de website is veel informatie te vinden over het evenement. Op de website breda.unieksporten.nl staat informatie over de gratis ondersteuningsmogelijkheden bij het vinden van passende sport- of beweegactiviteit voor mensen met een chronische aandoening of een beperking. De beweegcoaches van Uniek Sporten West Brabant kennen alle aangepaste sportmogelijkheden in hun regio en kunnen ondersteunen bij het aanvragen van een sporthulpmiddel, financiele voorzieningen of bijvoorbeeld het vinden van een trainingsmaatje voor een evenement als de Onbeperkte Vuelta.

 

W: onbeperktevuelta.nl/

W: breda.unieksporten.nl

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven