Gemeente Breda ondersteunt COA met tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

16 mei 2022     Ingezonden bericht

Gemeente Breda vangt vanaf vandaag ook tijdelijk asielzoekers op in de crisisnoodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is overvol, waardoor het niet in staat is om alle mensen een plek aan te bieden. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft daarom gemeenten om hulp gevraagd om slaapplekken te vinden voor de asielzoekers.

Streekheiligen - Dymphna helpt vluchtelingen

16 mei 2022     Redactie en fotografie Geert Dekkers

De adellijke familie de Merode werd in 1759 eigenaar van het landgoed Gageldonk in de Haagse Beemden. Deze familie had van oudsher een tak in het Belgische Geel en ondersteunde daarom de cultus rondom de patroonheilige Dymphna in de kapel. Hoewel de heilige in de kapel van Gageldonk de laatste jaren voornamelijk een curiositeit is geworden kwam daar sinds kort verandering in.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda geven uitleg

14 mei 2022     Ingezonden bericht

 

Mede door de klimaatverandering neemt de kans op een bosbrand toe. Daarom stelde de gemeente Breda in het najaar van 2021 samen met de brandweer en Staatsbosbeheer een plan van aanpak op. Vandaag geven ambassadeurs van Brandveilig Leven Breda tussen 12.00 en 15.00 uur bezoekers van het Mastbos tips en uitleg over het voorkomen van een (bos)brand. Dit doen zij samen met de Bredase brandweer, Staatsbosbeheer en de gemeente Breda.

 

De gemeente wil zich samen met de bewoners en bezoekers van Breda inzetten om de kans op natuurbranden te verkleinen. De brandweer staat klaar om branden te bestrijden, maar voorkomen is altijd nog beter. Met de medewerking van omwonenden maakt de gemeente de kans op het ontstaan van een brand kleiner. Stel dat er toch een natuurbrand ontstaat, dan is het doel om deze zo beperkt mogelijk houden.

 

Start van het natuurbrandseizoen

Vanaf maart ligt er veel dood hout in de bos- en natuurgebieden en komt er weinig vocht in de bodem. Dat vergroot de kans op een natuurbrand. Begin maart zijn omwonenden van bosrijke natuurgebieden geïnformeerd over natuurbrandpreventie. Zo kregen zij een informatiebrief vanuit de gemeente met daarin meerdere tips.

 

Woningcheck

Ook kunnen Bredanaars een woningcheck aanvragen bij de Ambassadeurs Brandveilig Leven Breda, middels de link onder dit artikel. De ambassadeurs komen gratis bij de bewoners thuis en geven tips om de woning brandveilig te maken.

 

Bewustwording bij dagjesmensen en stadsgenoten

Het Mastbos is een populaire plek om een frisse neus te halen. Door middel van posters en de ambassadeurs deelt de gemeente natuurbrandpreventietips met dagjesmensen die willen genieten van het bos. Zo is het belangrijk dat afval altijd in een vuilnisbak belandt en dat auto’s op een daarvoor bestemde parkeerplaats worden gezet.

 

W: buurtpreventiebreda.nl/ambassadeurs-brandveilig-leven

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Aspergeboerderij Schalk - Prinsenbeek 26-04-22 tm 24-06-22

Poppelaars Tuincentrum Aardbeien 5 inhangpotten 12-05-22 tm 16-05-22

Boerderijwinkel van den Kieboom - Open Dagen 25 en 26 juni 2022

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven