JubileumTerrasConcert

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Smartlappenkoor Beekse Smart is opgericht in september 2002 en viert dit jaar het twintigjarig jubileum. Dit gaat voor publiek gevierd worden op zondag 3 juli 2022 met een uitgebreid Zomertranenterras. Voor dit feestelijke jaar omgedoopt tot JubileumTerrasConcert.

Koerstrui in de kerk

28 juni 2022     Ingezonden bericht

Verhalen achter wereldberoemde wielertricots. Op zondag 21 augustus 2022 gaan de 184 renners van La Vuelta na de start van de derde etappe, met de fiets aan de hand door de Grote Kerk Breda. Tijdens de Ronde van Spanje maakt de adrenaline in hun lichaam even plaats voor stilte en bezinning.

Op de duofiets door de Haagse Beemden

28 juni 2022     Redactie Nelleke van der Zee - Fotografie Jan Brouwer

Fietsmaatjes Breda heeft sinds 11 juni een derde opstapplaats gerealiseerd in Breda, dit keer bij Ostara De Kleine Hoeve. Tijdens het HBFestival heeft burgemeester Depla samen met de bewoonster Kiki van Ostara De Kleine Hoeve met het doorknippen van het lint de opstapplaats officieel geopend.

Turbotoetsen - Werkbalk snelle toegang, deel 2

16 mei 2022     Redactie Tanja Cavalj√©

 

Vandaag het vervolg van de blog over de werkbalk snelle toegang in Office. Een stukje Office haute couture want dit maak je volledig op maat naar jouw wensen.

 

Nieuwe functie toevoegen aan je werkbalk snelle toegang

Ik had het over haute couture. Je kunt dus ook andere functies toevoegen aan je werkbalk. Dat gaat ook simpel.

 1. Klik op het icoontje van de werkbalk.

 2. Kies 'Meer opdrachten’ en het menu om de werkbalk snelle toegang aan te passen verschijnt. Laten we eerst even kijken naar interessante keuzes in dit menu. Daar gaan we; van links -> naar rechts en van boven naar beneden.

 

 

 

Aan de linkerkant kun je opdrachten kiezen uit populaire opdrachten, opdrachten die niet op het lint staan en alle opdrachten. Ook kun je hier een keuze per tab maken, wat makkelijker zoekt.

 

Verder kun je hier:

 1. De werkbalk zichtbaar of onzichtbaar maken

 2. De positie bepalen: boven of onder het lint

 3. Labels wel of niet weergeven. Let op: dit heeft alleen effect als je de werkbalk onderhet lint plaatst. Dan staat er naast het icoontje een label. Dat scheelt je hoveren. Plaats je de werkbalk boven je lint dan zijn de labels helaas niet zichtbaar.

 4. Aan de rechterkant bepaal je of je de opties voor alle bestanden beschikbaar wilt maken of alleen voor een bepaald document. Daaronder volgt een overzicht van de geactiveerde functies in je lint. Daaronder geef je aan waarop je je aanpassingen wilt toepassen.

  En als laatste een mogelijkheid om je werkbalk te exporteren/importeren. In het midden zie je ‘toevoegen en verwijderen’ staan. Met toevoegen hevel je de gekozen functie uit links over naar je werkbalk. En met verwijderen haal je de geselecteerde functie rechts weer uit je snelle werkbalk. De functie blijft altijd beschikbaar in de linkerkant.

  Helemaal rechts heb je nog twee pijltjes waarmee je de volgorde van weergave kan wijzigen. Klik op de functie en gebruik de pijltjes om je functie op de voor jou fijnste volgorde te zetten. Natuurlijk zet je de meest gebruikte functie bovenaan.

 

 

Nog even over werkbalk snelle toegang exporteren/importeren

Superhandig voor afdelingen of mensen die virtueel samenwerken. Want met deze exportfunctie hoeft maar een persoon de werkbalk aan te passen. Die kiest dan voor exporteren. Het bestand wordt opgeslagen in documenten als een geëxporteerd Office-gebruikersinterfacebestand. (Jawel! Dit fantastische woord is jouw Wordfeud/Scrabble bonus). De naam begint met het betreffende Officeprogramma en de rest van de naam kun je aanpassen. Daarna deel je het bestand met je collega’s. Je collega’s importeren het bestand en zijn je natuurlijk eeuwig dankbaar.

 

 

Dit staat op mijn werkbalk snelle toegang

 • De knop E-mailen.Een echte tijdbespaarder. Gelukkig zit deze inmiddels onder de voorbereide opties en activeer je deze door hem aan te klikken. Deze knop stelt je in staat om rechtstreeks vanuit het programma (bijvoorbeeld Word) je document te mailen. Zeker proberen, ik beloof je dat je het nooit meer uit wilt zetten!

 • Een veld toevoegen. Deze functie zit in het tabblad Invoegen, onder snelonderdelen. Het scheelt me dus twee keer klikken. Bovendien is dit er zo eentje waarvan ik makkelijk vergeet aan welke tab de functie is verbonden. Het is de nummer twee op mijn werkbalk.

 • Koptekst en voettekst toevoegen. Ook deze functies gebruik ik regelmatig en zijn dus toegevoegd aan mijn werkbalk.

 • Een schermopname toevoegen. Ik maak natuurlijk regelmatig een uitleg voor anderen. Dan is de functie schermopname toevoegen handig. Ook die staat op de tab Invoegen. Mijn favoriete tool voor het maken van schermopnames is trouwens de chrome-extensie Lightshot.Deze functie zit in de tab bestand en heeft ook een plekje op mijn balk verdiend.

 • Autocorrectie-opties. Dit is zo’n optie die wat dieper verstopt zit (Bestandsopties, controle). En omdat ik het makkelijk vind om dit snel te kunnen aanvullen, heeft de optie een plaatsje gekregen.

 • Aantal woorden. Voor het schrijven van social media teksten en profielen of voor het schrijven van teksten en artikelen is het handig om het aantal tekens en woorden te zien. Dus ook die knop staat op mijn haute couture balk.

 

Verder staat er op dit moment niet zoveel op mijn werkbalk, juist omdat ik heel veel met sneltoetsen werk. Dat kan ik je sowieso aanraden, want dat heeft veel voordelen. Met dit blog heb ik mezelf ook wel weer enthousiast gemaakt om eens bij te houden wat ik nog meer veel gebruik. Dus wie weet, groeit de balk nog binnenkort.

 

 

Nog twee weetjes over de werkbalk snelle toegang

Voor zover ik weet is er geen maximum aan het aantal functies dat je kunt toevoegen. Al is overzicht natuurlijk wel belangrijk, anders schiet je je doel voorbij.

Voor dat overzicht is het ook goed te weten dat je makkelijk scheidingstekens kunt toevoegen aan je werkbalk. Zo ontstaan er dan groepen.

 

W: vlinderss.nl

 

Terug Schrijf reactie

ADVERTEREN?

 

Klik voor e-mail of bel 06 46 99 66 32

 

 

Poppelaars 22-05-25 tm 22-07-07 - 5 zomerbloeiers voor €5

Poppelaars 03-05-22 tm 07-07-22 Bloemen

Aardbeienkwekerij Van de Riet 28-04-22 tm 24-04-23

Vissers Elektrotechniek 07-12-21 tm 07-12-22

Vissers Elektrotechniek

 

 

Belob

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven