NPO Radio 1-programma 5 Dagen vanuit Breda

23 januari 2022     Ingezonden bericht - foto Hans Tak

De bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (elke avond van maandag t/m vrijdag van 20.00 -20.30 uur) staat volgende week op de campus in Breda, waar het onderwijs gaat herstarten.

Kiek - Nieuwe bewoners

23 januari 2022     Foto Monica Rijpma

Na 35 jaar moesten de Galloways het groene hart van de wijk om ‘ecologische redenen’ verlaten. Vanuit de gemeente was er al aangegeven dat er een voorkeur voor begrazing door paarden bestond. HBNieuws - Modern Prinsenbeek verslaggeefster Monica Rijpma fotografeerde de nieuwe bewoners vanaf de Moerenloop.

Pas op! De hond van landgoed Burgst loopt weer door de wijk

22 januari 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - Foto Diana Leijten

Alweer loopt de forse bullmastiff-achtige hond van landgoed Burgst los op een fietspad rondom kinderboerderij De Sik. Verontrustende berichten met foto's duiken op in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook.

Trompettist gezocht

14 januari 2022     Redactie en fotografie Alex De Vliegere

 

Toneelgroep Haagse Beemden is op zoek naar een trompettist(e) om live te spelen tijdens drie voorstellingen die gepland staan in de wijk. Twee performances in de maand mei en een op 11 juni tijdens het wijkfeest. De Haagse Beemden bestaat dan 45 jaar.

 

Regisseur Bert van Gerven heeft een hechte groep spelers om zich heen verzameld. Na een hoorspel voor radio BvG, een opwarmertje, wordt er eens per week stevig gerepeteerd door spelers Alice van Vuuren, Pauline de Bats, Jacqueline Paridaans en Geert Dekkers voor een interpretatie van het stuk ‘Welwezen’ van Peter van Straaten. De voorstelling gaat ongeveer drie kwartier duren. Tijdens de voorstellingen is de trompettist continu op het podium aanwezig.

 

Laat me

Belangrijk is dat het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy op de trompet kan worden vertolkt. Naast dit nummer zal de trompettist muzikale tekstondersteuningen ten gehore brengen op basis van vrije improvisatie. Tijdens de repetities wordt dit nader uitgewerkt. Naast de opvoeringen op het podium zijn er plannen om het toneelstuk dit voorjaar te verfilmen. De filmopnames zullen plaatsvinden in de wijk.

 

E: info@toneelgroephaagsebeemden.com

 

Terug Schrijf reactie

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Vissers Elektrotechniek

Vissers Elektrotechniek

 

 

Finovion

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven