NPO Radio 1-programma 5 Dagen vanuit Breda

23 januari 2022     Ingezonden bericht - foto Hans Tak

De bus van het NPO Radio 1-programma 5 Dagen (elke avond van maandag t/m vrijdag van 20.00 -20.30 uur) staat volgende week op de campus in Breda, waar het onderwijs gaat herstarten.

Kiek - Nieuwe bewoners

23 januari 2022     Foto Monica Rijpma

Na 35 jaar moesten de Galloways het groene hart van de wijk om ‘ecologische redenen’ verlaten. Vanuit de gemeente was er al aangegeven dat er een voorkeur voor begrazing door paarden bestond. HBNieuws - Modern Prinsenbeek verslaggeefster Monica Rijpma fotografeerde de nieuwe bewoners vanaf de Moerenloop.

Pas op! De hond van landgoed Burgst loopt weer door de wijk

22 januari 2022     Redactie Jolande Rommens-Musquetier - Foto Diana Leijten

Alweer loopt de forse bullmastiff-achtige hond van landgoed Burgst los op een fietspad rondom kinderboerderij De Sik. Verontrustende berichten met foto's duiken op in de bewonersgroep Haagse Beemden op Facebook.

Nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

30 november 2021     Ingezonden bericht

 

Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Veranderingen in de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.         

 

Kinderopvangtoeslag is een voorschot. Hoeveel toeslag je als ouder maandelijks ontvangt, hangt onder andere af van hoeveel je dat jaar verwacht te verdienen en wat de opvangkosten zijn. Verandert er iets in jouw situatie? Bijvoorbeeld doordat je meer of minder uren opvang afneemt of de opvang het uurtarief aanpast? Dan heeft dat ook invloed op de hoogte van de toeslag. Toeslagen ontvangt dit soort veranderingen niet automatisch van de kinderopvangorganisatie. Daarom is het belangrijk dat je veranderingen altijd meteen zelf doorgeeft aan Toeslagen.

 

Drie tips

  • Download de app Kinderopvangtoeslag. Via deze app geef je veranderingen eenvoudig door. Bijvoorbeeld in het opvangtarief. Gebruik je liever geen app? Je kunt je wijziging ook doorgeven via Mijn Toeslagen op toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag.
  • Heb je meerdere kinderen? Geef de aanpassingen voor elk kind en elke opvang door.
  • Benieuwd op hoeveel toeslag je recht hebt in jouw nieuwe situatie? Maak dan een proefberekening.

 

Check en wijzig

Verandert er meer in jouw situatie komend jaar? Ga je bijvoorbeeld promotie maken en verandert je inkomen? Of besluit je meer opvang af te nemen? Geef veranderingen altijd meteen door. Ook gedurende het jaar. Door veranderingen in jouw situatie altijd meteen door te geven aan Toeslagen, verklein je de kans dat je te veel of te weinig toeslag ontvangt.

 

Meer weten?

Check toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag

Terug Schrijf reactie

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Vissers Elektrotechniek

Vissers Elektrotechniek

 

 

Finovion

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven