Statushouders in West-Brabant aan het werk dankzij Logistiek Paspoort

30 november 2021     Ingezonden bericht

Negen statushouders hebben onlangs hun certificaat Logistiek Paspoort ontvangen. Wethouder economische zaken van Breda, Boaz Adank, overhandigde hen de documenten. Met het afronden van hun opleiding zijn de statushouders klaargestoomd voor het werken in de logistieke sector.

GGD West-Brabant concentreert vaccineren in Breda op Breepark

30 november 2021     Ingezonden bericht

Vanaf vandaag sluit GGD West-Brabant de pop-up locatie aan het Kasteelplein. Inwoners van Breda en omgeving halen – zonder afspraak – hun eerste of tweede vaccinatie op de locatie Breepark, Bavelseparklaan 10 in Breda.

Nieuw opvangtarief? Geef het door aan Toeslagen

30 november 2021     Ingezonden bericht

Komende weken bepalen kinderopvangorganisaties, buitenschoolse opvang en gastouders hun uurtarieven voor 2022. Toeslagen herinnert ouders met kinderopvangtoeslag eraan te checken of hun uurtarief is aangepast. En dit meteen door te geven via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Veranderingen in de kosten voor opvang hebben invloed op hoeveel kinderopvangtoeslag iemand kan krijgen.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

 

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

 

Voordat wij de activiteiten gaan vermelden, duiken wij even de geschiedenis in. Wat is Halloween eigenlijk? Halloween is een feestdag die op 31 oktober valt. De naam is afgeleid van Hallow-e’en, wat weer staat voor All Hallow Eve (Allerheiligen avond). De avond voor Allerheiligen dat op 1 november is. 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnengehaald en het zaaigoed voor het volgend jaar lag klaar.

 

Kinderfeest

In de 20e eeuw was het in de Verenigde Staten vooral een kinderfeest. Kinderen gingen verkleed langs de deuren voor een traktatie (trick or treat). De bewoners van de huizen zorgden ervoor dat er snoep in huis was en de bedoeling van de kinderen was om de bewoners bang te maken zodra zij de deur opendeden. Vanaf 1980 werd het steeds meer een feest voor volwassen. Onderzoek in 2018 wijst uit dat dit feest steeds meer in Nederland wordt gevierd. (Bron: Wikipedia)

 

Buurthuis Gageldonk

Voordat je als griezel door de wijk kan gaan lopen, moet je natuurlijk een pompoen en een mooi kostuum hebben. Op dinsdag 26 oktober organiseert Buurthuis Gageldonk een Doe-Dag. Kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen van 10.00 - 16.00 uur meedoen aan allerlei activiteiten. Neem wel een lunchtrommel mee, zodat jij tussendoor een lekkere boterham kan eten. De kosten bedragen € 2,50 per kind. Je kunt je hiervoor aanmelden via het e-mailadres contact@buurthuisgageldonk.nl of telefoonnummer: 076-8864710. Op donderdag 28 oktober kan je van 13.30 -17.00 uur meedoen aan het pompoen uithollen. De kosten bedragen € 2,50 per kind.

 

Het grote evenement

De halloweenavond wordt op zaterdagavond 30 oktober gehouden. Om 18.30 uur is het verzamelen bij Buurthuis Gageldonk waarna er een ‘trick or treattocht’ van drie kwartier wordt gelopen. Kinderen die niet mee willen lopen zijn om 19.00 uur welkom bij het buurthuis. De avond wordt afgesloten met een gezellige kinderdisco tot 21.00 uur. Ouders zijn ook welkom en de entree bedraagt € 2,50 per persoon.

 

Ontmoetingscentrum De Sleutel

Op woensdag 27 oktober om 13.00 uur organiseert Ontmoetingscentrum De Sleutel een gezellige halloweenmiddag. De deelnemers kunnen zich laten schminken bij Milo Schmink en daarna aan de slag met het maken van een masker of een shirt. Wil jij de angst eraf springen dan kan dat op het springkussen. De kosten bedragen € 1,00 per persoon.

 

Kinderboerderij De Sik

Op woensdag 27 oktober organiseert Kinderboerderij De Sik een gezellige halloweenmiddag in samenwerking met dagbesteding Pluk, Ontmoetingscentrum De Sleutel en Grote Broer en Zus waarbij de kinderen cupcakes kunnen versieren en kunnen knutselen. Ook hier staat een springkus sen om heerlijk je energie op kwijt te kunnen. De kosten bedragen € 1,00 per persoon.


Oppassen!

Want op vrijdagavond 29 oktober is het griezelen geblazen rondom Kinderboerderij De Sik en Ontmoetingscentrum De Sleutel! Samen met Grote Broer en Zus en een grote groep vrijwilligers wordt er een griezelige halloweenavond georganiseerd. Het belooft echt spectaculair te worden. Om 19.00 uur is het verzamelen bij Kinderboerderij De Sik. Deelname bedraagt € 1,00. Kom maar op als je durft!

 

 

Kroeten Heksen

Op zaterdagavond 30 oktober presenteren de Kroeten Heksen trick or treat vanaf 18.00 - 20.00 uur. Dan wordt de wijk overspoeld met heksen, mummies, weerwolven en skeletten. Je kunt ook voor € 1,00 een activiteitenkaart kopen op het loterijplein van 14.00 - 16.00 uur. Met de aankoop van deze kaart ondersteun je de Kroeten Heksen. Iedereen met deze activiteitenkaart krijgt een speciale verrassing. De mooist versierde tuin wordt ook met iets speciaals beloond.

 

F: Buurthuis-Gageldonk
F: Kinderboerderij-de-Sik
F: desleutelbreda
W: kroetenheksen.nl

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum 054 Bloemen

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven