Dag voor de Gouden Handen

27 oktober 2021     Ingezonden bericht

Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken hun vrijwilligers en organiseren op zaterdag 6 november de dag voor de Gouden Handen.

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

 

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

 

De lessen vinden plaats op woensdagochtend bij buurthuis ONS aan de Evert Spoorwaterstraat 41 in Geeren-Zuid. Twijfel je nog? Op 22 september organiseren we een informatiebijeenkomst bij buurthuis ONS, om kennis te maken met het project en of je wil deelnemen. Het project gaat van start op woensdagochtend 29 september.


Informatie over gezonde voeding begrijpen

Voel je goed! is een samenwerking tussen Surplus, Taalhuis Breda en een diëtist Voor mensen die moeite hebben met taal, is het vaak lastig om informatie over gezonde voeding te kunnen vinden en begrijpen. Of om informatie toe te kunnen passen in hun dagelijkse leven. Daar komt bij dat zorgverleners vaak niet vragen of iemand moeite heeft met lezen en schrijven. Hierdoor hebben deze mensen meer kans op overgewicht of heeft de begeleiding van de huisarts of een diëtist niet altijd het gewenste effect.

Het project Voel je goed! helpt deelnemers bij een gezonder leven, in toegankelijke taal. De aanpak bestaat uit een reeks bijeenkomsten, gericht op gezond eten en voldoende bewegen. Omdat Voel je goed! gericht is op gedragsverandering, komen ook motivatie, doelen, sociale steun, beloning en de rol van de verleidelijke eetomgeving aan de orde. Verder wordt stilgestaan bij eten en bewegen met je kinderen, culturele aspecten, communicatie met de diëtist en huisarts. Ook worden mensen gewezen op vervolglessen in taal of andere basisvaardigheden.


Doe je mee?

Kent u iemand die wil deelnemen aan Voel je goed! of heeft u zelf interesse? Neem vooral contact op. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door te bellen 06 1870 4703 of te mailen naar charlotte.leidner@surplus.nl

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven