Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Doop in de Asterdplas

15 september 2021     Redactie en fotografie Anja Wierckx-Staps

 

Tijdens een stralend opkomend zonnetje werden zondagochtend 12 september tegen 10.00 uur vier dopelingen van de Jefta Evangelische kerk gedoopt in de Asterdplas. Het water was koud, dat wel, maar de drie dames en de jongen trotseerden die kou, omdat zij geloven dat ze zo dichter bij de Heer komen.

 

Er zijn verschillende redenen waarom deze dopelingen zich willen laten dopen. Waar de één meer bewustwording heeft gekregen van het feit dat God er voor haar is, wil de ander zich laten dopen in gehoorzaamheid naar het Woord van God.

 

Een nieuw leven

De vrouwen willen hun oude leven achter zich laten en met de doop opstaan in een nieuw leven. Sommigen zijn vroeger ook al gedoopt, maar vandaag doen ze het heel bewust. Voor de jongen is het leven met God een avontuur, zoals hij aangeeft, om net als Petrus tot Jezus te komen en hij zal dit vandaag met een feest vieren.

 

Een bijzonder samenzijn

Familie en vrienden zijn op het strand bijeen gekomen voor deze bijzondere gelegenheid. Voorganger Hans en leider van de pastorale huisgroep Prinsenbeek Eric, heten iedereen welkom en nodigen de vier dopelingen uit om naar voor te komen. Eugenie is als eerste aan de beurt. Er wordt verteld waarom Eugenie zich wil laten dopen, waarna de doopgelofte volgt.

Aan de hand van Hans en Eric gaat ze het water in om achteroverleunend gedoopt te worden. Als Eugenie weer terug op het strand is, is Judah aan de beurt. Hierna volgen Jaqueline en Mara. Allen krijgen de persoonlijke aandacht die deze bijzondere gebeurtenis verdient.

 

 

Moooi

De zus van Eugenie hoopt dat er voor haar zus iets komt dat mooier is dan hetgeen ze achterlaat. Haar broer vindt het vanzelfsprekend dat hij er bij is. De vader van Judah doopt zijn zoon zelf samen met voorganger Hans. Vijftien jaar geleden is de vader hier zelf ook gedoopt. Judah: “Ik vind het heel” … even is hij stil … “moooi”. Hij spreekt het woordje ‘mooi’ met een diepe respectvolle zucht uit.

 

Tussendoor en op het eind worden er toepasselijke liederen gezongen. Na de bijeenkomst kunnen de dopelingen zich omkleden en opfrissen om daarna met de gasten de dienst te gaan volgen.

Terug Schrijf reactie

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven