Dag voor de Gouden Handen

27 oktober 2021     Ingezonden bericht

Bredase zorg- en welzijnsorganisaties bedanken hun vrijwilligers en organiseren op zaterdag 6 november de dag voor de Gouden Handen.

Op de Graaf

27 oktober 2021     Redactie Graaf Engelbrecht – Foto Alex De Vliegere

Op deze plek in HBNieuws verschijnt vanaf nu wekelijks een bijdrage van Graaf Engelbrecht, dé middelbare school van onze wijk, bekend om zijn sportieve karakter. Laten we allereerst eens kennismaken.

Heb jij stalen zenuwen?

26 oktober 2021     Redactie Nelleke van der Zee – Fotografie Alex De Vliegere

Het is bijna zover, de wijk wordt binnenkort overspoeld met griezels, zombies, mummies en spoken. In verschillende wijken wordt Halloween gevierd. De personages kunnen zo griezelig zijn dat jij er stalen zenuwen voor moet hebben. Buurthuis Gageldonk, Kinderboerderij De Sik, Ontmoetingscentrum De Sleutel, Grote Broer en Zus en de Kroeten Heksen hebben diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud. HBNieuws zet ze voor u op een rijtje.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

 

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

 

Daarom kunnen vrijwilligersorganisaties vanaf 7 september een aanvraag indienen voor extra incidentele ondersteuning. Wethouder Miriam Haagh: “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Onze onbetaalde, maar onbetaalbare krachten. Zonder vrijwilligers zouden veel activiteiten en verschillende vormen van ondersteuning in de stad wegvallen. Maar ook voor vrijwilligers zelf is het doen van vrijwilligerswerk een verrijking. Een vrijwilliger doet niet alleen goed voor een ander, maar doet ook nieuwe vaardigheden op, leert bij en ontdekt waar zijn of haar talenten liggen. Het is daarom enorm belangrijk dat we ook vrijwilligersorganisaties die het moeilijk hebben als gevolg van corona nu ondersteunen.”

 

Ondersteuning van bestaande activiteiten

Subsidie kan worden aangevraagd door vrijwilligersorganisaties die vallen onder de definitie vrijwilligersorganisatie en een financiële ondersteuningsbehoefte hebben als gevolg van COVID-19. De regeling is een tegemoetkoming voor het uitvoeren van bestaande activiteiten.

 

Aanvragen

Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 31 december 2021. Een vrijwilligersorganisatie kan slechts één aanvraag indienen. Het maximaal aan te vragen bedrag per organisatie is 3.000 euro. Het besluit volgt uiterlijk acht weken na de uiterste indieningsdatum, mits de aanvraag volledig is ingediend. Voor de subsidieregeling is in totaal 50.000 euro beschikbaar. Aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Deze regeling maakt onderdeel uit van het totale maatregelenpakket om Breda weerbaar en wendbaar te houden in en na de Coronacrisis.

 

Meer informatie

Meer informatie over de subsidies en de voorwaarden staat op de Coronawebsite van de gemeente Breda 

Terug Schrijf reactie

 

  

Lever jouw eigen nieuwsbericht aan 

 

Kledingreparatie Stomerij

Poppelaars Tuincentrum

De Ruijter's Vis wisselende blokadvertentie

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven