Voel je goed!

17 september 2021     Ingezonden bericht

In de gemeente Breda gaat binnenkort het project Voel je goed! van start. Dit project is een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven en wordt door Surplus uitgevoerd in Breda. Volwassenen kunnen gratis meedoen aan een programma van twintig weken over gezonde voeding en bewegen.

Tijdelijke subsidieregeling tegemoetkoming vrijwilligersorganisaties COVID-19

17 september 2021     Ingezonden bericht

Net als voor veel ondernemers, instellingen en organisaties hebben ook de vrijwilligersorganisaties in Breda de afgelopen anderhalf jaar een moeilijke tijd gekend. Activiteiten konden niet of slechts deels doorgaan. Ondanks dat de subsidieverlening door de gemeente de afgelopen 1,5 jaar niet is stopgezet, heeft een aantal organisaties het toch moeilijk. Organisaties die wel kosten hebben gemaakt, maar waar inkomsten achterblijven.

Verhalen in coronatijd – de opa en oma van Lynn

16 september 2021     Redactie en foto leerlingen Graaf Engelbrecht

In deze coronacrisis zijn veel mensen eenzaam, in het bijzonder ouderen. Daarom hebben leerlingen van Graaf Engelbrecht interviews afgenomen bij deze ouderen om de eenzaamheid iets te verlichten. Vandaag komen de opa en oma van Lynn aan het woord.

Auto-inbrekers erg actief in Haagse Beemden

24 juli 2021     Redactie Jolande Rommens – Foto Kimberley Reijgers

 

Het ene na het andere bericht duikt op als je de social mediakanalen volgt. De afgelopen weken wordt de wijk Haagse Beemden (weer) geteisterd door een serie auto inbraken. De dief (of moeten we zeggen: dieven) richt zich vooral op auto’s die niet op slot staan.

 

Het is een eenvoudige tactiek. De dief loopt straten en opritten af en voelt aan portieren. Hij slaat zijn slag als ze opengaan. Zo heeft hij al een IPad mini, bankpassen en identiteitsbewijzen buitgemaakt. Dus sluit je auto af, want anders ben je je spullen kwijt. De eerste meldingen dateren van 12 juli en waren op de Binnenweg en in de Neteltuin, wijk Gageldonk.


Meerdere auto’s opengebroken

Op de grens Gageldonk/Kesteren werden rond 21 juli meerdere auto’s opengebroken op de Arenberglaan. Deze hebben schade. Er wordt een ruitje ingetikt. Een andere werkwijze en mogelijk dus ook een andere dader? Een andere melding betreft Kesteren Petronella Moensstraat, eveneens op 21 juli. Er wordt gesproken en gespeculeerd op social media over ‘de welbekende veelpleger’ die onlangs weer is vrijgelaten en misschien verantwoordelijk is voor de inbraken.

 

Camerabeelden

Inmiddels hebben meerdere mensen camerabeelden aangeleverd bij de politie. Mogelijk is er sprake van meerdere verschillende daders, gezien de verschillende werkwijzen en wijkdelen. Heb je meer informatie? Meld het ons of ga ermee naar de politie.

Meld auto-inbraken bij de politie of bij de wijkagent. Hoe meer informatie, hoe makkelijker het wordt om de dader(s) te pakken te krijgen. Als je camera’s hebt hangen, kijk dan eens naar de camerabeelden. Zie je een verdacht persoon of verdachte situatie? Meld dit dan via 0900-8844 of als je iemand op heterdaad bezig ziet, bel dan 112! Probeer zoveel mogelijk details van daders te onthouden (kleding, grootte, kentekens, vervoermiddelen, merk, kleur etc.).

Terug Schrijf reactie

Werken in de horeca? Klik hier!

 

  

 

Poppelaars Tuincentrum

EHP-makelaardij

 

^ Naar boven